2015-02-28

Tortilla su batatais, pupelėmis ir avokadų bei rukolos padažu

Dar vienas labai paprastas, bet itin harmoningo skonio vegetariškas patiekalas, kurį nuoširdžiai rekomenduoju. Nepaprastai skaniai jame susijungia saldus, sūrus ir aštrus skoniai, vienas kitą papildydami ir išryškindami.

Saldžiosios bulvės arba batatai - pagaliau mano paragautas produktas - nustebino pačia geriausia prasme. Ji saldūs kaip morkos, gražūs kaip moliūgai, o savo konsistencija primena paprasčiausias bulves. Tikrai dar ne kartą ką nors iš jų gaminsiu! Avokadų ir rukolos padažas aštrus ir pilnas skonio, labai švelnios tekstūros. Pupelės... Na, jos čia tarnavo ne tik skonio, bet ir sotumo labui ir buvo tikrai labai vietoje.
 4 tortilla suktinukams (2-4 žmonių sočiam pavalgymui) turėkit:

pusę kilogramo kubeliais pjaustytų batatų (saldžiųjų bulvių),
1 valgomą šaukštą alyvuogių aliejaus,
žiupsnelį maltų čili pipirų,
žiupsnelį druskos,

1 skardinę konservuotų raudonųjų pupelių (nukoštų ir nusausintų),
pusę mažo svogūno (smulkiai supjaustytą),
1 valgomą šaukštą alyvuogių aliejaus,
žiupsnelį maltų čili pipirų,
80 mililitrų vandens,
1 arbatinį šaukštelį šviežių laimo sulčių,
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį,

1 prinokusį avokadą,
didelę saują rukolos salotų,
2 valgomus šaukštus lukštentų moliūgo sėklų,
1 didelę skiltelę česnako,
1 valgomą šaukštą šviežių laimo sulčių,
1 valgomą šaukštą vandens,
žiupsnį jūros druskos,
šviežiai maltų pipirų pagal skonį,

4 vidutines kukurūzų miltų tortilla paplotėlius,
trupinto fetos sūrio.
Supjaustytus batatus apšlakstykit aliejumis, pabarstykit čili pipirais ir druska. Išmaišykit, kad gabalėliai tolygiai pasidenbgtų aliejumi ir prieskoniais. Vienu sluoksniu paskleiskite juos kepimo formoje. Kepkite 210°C karštumo orkaitėje apie 40 minučių, vidury kepimo laiko išimkite ir pamaišykite saldžiųjų bulvių gabalėlius.

Paruoškite pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą svogūna, pabarstykite druska. Kaitinkite keletą minučių arba kol svogūno gabalėliai taps beveik skaidrūs. Suberkite čili pipirą ir maišydami pakaitinkite dar pusę minutės. Sudėkite nusausintas pupeles ir supilkite vandenį. Kaitinkite, kol ims virti, tuomet sumažinkit ugnį iki visai mažos ir vis pamaišydami kaitinkite viską dar keletą minučių. 

Nukelkite keptuvę su pupelėmis nuo ugnies, šakute sutrinkite maždaug pusę visų pupelių. Supilkite laimo sultis, pabarstykite druska bei pipirus, išmaišykite ir palikite uždengtą keptuvę kol patieksite.

Avokadų padažui pakepinkite moliūgo sėklas sausoje keptuvėje. Į nedidelį indą sudėkite išskobtą avokado minkštimą, rukolos salotas, laimo sultis, vandenį, česnaką ir druską. Viską sutrinkit blenderiu, kol masė taps vientisa. Suberkit skrudintas moliūgo sėklas ir dar šiek tiek viską patrinkit, kad sėklos susmulkėtų, bet liktų mažų gabaliukų.

Sausoje keptuvėje arba orkaitėje pašildykite tortilla paplotėlius. Dėkite juos į lėktę. Ant kiekvieno paplotėlio kraukit šaukštą keptų batatų, šaukštą pupelių ir šaukštą avokadų ir rukolos padažo, viską apibarstykit fetos sūrio trupiniais, susukti į paplotėlį ir valgyti.
Iš visų keturių šį mėnesį gamintų vegetariškų patiekalų, šis man pasirodė paaats skaniausias. Mėsos jame ne tik kad nepritrūko, ji čia būtų tiesiog netikusi. 
Šios vegetariškos tortilijos gali kiekvieną mūsų įkvėpti dažniau fantazuoti ir gaminti maistą be mėsos, nes jų gerumas yra tiesiog ne tas žodis koks! Net jeigu esat didžiausi pasaulio mėsėdžiai, būtinai pamėginkit: skalsus, drėgnas, minkštas, sotus, lengvas - fantastiškas patiekalas, sakau Jums!
Nebijokit patirti naujų pojūčių ir išbandyti netikėtų skonių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą