2014-03-01

Kovo reikalai

Kovas kaip visada ilgas ir keistas. Bet, manau, labai norint pavyks kuo puikiausiai pasimėgauti ir juo, nes šio mėnesio kovo TOP 5 atrodo štai taip:
1. Algimantas Čekuolis parašė ir išleido dar vieną knygą. Šįkart tai autobiografinis romanas, todėl tikiuosi pamatyti šį rašytoją visai kitokį, negu esam įpratę. Pasakysiu visiškai atvirai: net nesidomėjau, apie ką ši knyga, ką apie ją galvoja visokie ten kritikai ir panašiai. Algimantas Čekuolis yra vienas tų rašytojų, kuriais pasitikiu tiesiog aklai ir man užtenka tik matyti jo pavardę ant knygos viršelio - galiu būti tikra, kad skaitymas neprailgs, o gal netyčia beskaitydama dar vieną aukštąjį išsilavinimą įgysiu...

2. Lyriškoji ir, drįstu sakyti, egzotiškoji tyro kaip kalnų krištolas balso savininkė ir tarsi iš pasakos nusileidusi gražuolė Katie Melua atvyksta į Vilnių ir mudu su Martynu, lyg ir nebūdami tie tikrieji jos gerbėjai, atsiradus netikėtai galimybei, mielai keliausim į jos koncertą. Turiu pasakyti, kad tikrai nuoširdžiai laukiu.

3. "Erelis?" klausiat Jūs? Taip, erelis. O kodėl ir kaip - išsamiau (ir, tikiuosi, su receptu) šio mėnesio pabaigoje. Ach, kaip aš mėgstu intrigas...

4. Kovo 4 dieną visoje Lietuvoje siautės Užgavėnės. Savotiškai mėgstu šią šventę (dėl blynų, aišku), o šiemet jau esam suplanavę kepti penkių rūšių blynus (keičiantis aplinkybės rūšių įvairovė gali didėti - aut. past.) ir smagų pasibuvimą mano tėvų namuose. Irgi labai laukiu!

5. Žibutės... Kaskart einant mišku (o tai nutinka kiekvieną dieną) mano akys tiesiog nevalingai ieško žibučių, tarsi tik jų ir trūksta iki visiškai pavasariško miško. Sklando gandai, kad kažkur Lietuvoje laimingiesiems jau pavyko jų rasti, todėl aš irgi nekantrauju.

Kovo mėnesio pažadas:
išvalyti/išplauti visus aštuonis didžiulius nuo lubų iki grindų namų langus.

Neprailgstančio kovo Jums, mielieji!
Linkiu šiemet pažvelgti į ni8rias kovo balas kitaip - galit pamatyti neįtikėtino grožio dalykų! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą