2014-03-18

Skanūs nedideli gabalėliai

Be didelių įžangų šįkart.

Labai skanūs ir lengvai pagaminami pyrago su braškėmis gabalėliai:

Reikės:

190 gramų miltų,
150 gramų cukraus,
žiupsnelio druskos,
pusės citrinos žievelės, tarkuotos,
170 gramų šalto sviesto

Įdarui:

2 didelių kiaušinių,
200 gramų cukraus,
pusės puodelio grietinės,
6 valgomų šaukštų miltų,
žiupsnelio druskos,
pusės citrinos sulčių,
pusės litro trintų arba sveikų braškių ar kitokių šviežių/šaldytų uogų.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir tarkuotą citrinos žievelę. Į gautą mišinį sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Dabar svarbu visą šį derinį paversti trupiniais. Tam galite naudoti kombainą arba šakutę ir pirštus.

Maždaug 3/4 puodelio gautų trupinių atidėkite į šalį. Likusius trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20cmx20cm ploto kepimo indą šiek tiek aukštesniais kraštais (aš naudojau atsegamą torto kepimo formą). Subertus trupinius tolygiai paskirstykit ir prispauskit suformuodami pagrindą. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių. Iškepusį pyrago pagrindą palikite atvėsti 10-15 minučių.

Kitame inde sumaišykite įdaro ingredientus: kiaušinius, cukrų, grietinė, miltus, druską ir citrinos sultis. Išplakite mikseriu arba šluotele. Į kremą atsargiai įmaišykite pasirinktas uogas (aš kitą kartą būtinai išmėginsiu avietes, manau, jos čia itin tiktų). Gautą masę supilkite ant jau iškepto pagrindo ir apibarstykit likusiais trupiniais.

Kepkite 175°C karštumo orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol pyrago paviršius ims palengva ruduoti, o pats pyragas taps standus. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinkit, tuomet supjaustykit norimo dydžio gabalėliais.

Jaukių akimirkų visiems belaukiant tikrojo pavasario!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą