2014-08-31

Rugpjūčio buhalterija

Puikus buvo rugpjūtis!

Visų pirma, sudalyvavom labai lauktose savo brangių draugų Vitalijos ir Sigito vestuvėse. Smagi ir jautri šventė, o mes labai džiaugiamės, kad galėjome joje dalyvauti. Įspūdžius aprašiau štai čia.

Visų antra, smagiai ir kitaip nei visad paminėjom mano mylimiausios sesės Eglės gimtadienį, kurio reikalus papasakojau štai čia.

Visų trečia, su Martynu kine žiūrėjom filmą "Nematomas frontas" ir tai buvo kažkas tokio... Blioviau turbūt pusę viso laiko, o iš kino salės išėjau sukrėsta. Tarsi ir nesužinojau nieko naujo, nieko tokio, ko nebūčiau girdėjusi istorijos pamokose ar skaičiusi knygose, bet... Tas baisios neteisybės jausmas, tie amžiams sužaloti arba nutraukti gyvenimai, ta jaunų žmonių drąsa ir atsidavimas, tas sėkmingas, baisus žmonių sukiršinimas... Visa tai siaubinga. Ir net nesmagu pasidaro, kai suvokiu, koks paprastas yra mano gyvenimas: jokių dilemų pasirenkant puses, visi, ką myliu - šalia, o aš pati turiu tiek galimybių! Visi privalo (nors ir nemėgstu šio žodžio) pamatyti šį filmą. 

Visų ketvirta, įvyko Baltijos kelio 25metis. Daug gražių minėjimų, įdomių vaizdų, neištrinamų prisiminimų. 
Nors mano amžius tikrai būtų leidęs dalyvauti Baltijos kelyje 1989-aisiais, dėl netinkamai susiklosčiusių aplinkybių, tai neįvyko. Džiaugiuosi, kad bent mano tėvai ir pusė senelių galėjo jame stovėti ir mojuoti trispalve, bet, turiu pripažinti, kad tai vienas tų retų dalykų, dėl kurių iki pat šiol jaučiu nuoskaudą - tai tarsi kokia negera spraga tarp manęs ir mano šalies. 

Kita vertus, smagu, kad dalyvaudami vienoje iš šventinių iniciatyvų Laisvės kelias susikibom rankomis visi trys ir tai buvo tarsi mūsų mažytis Baltijos kelias:
















Visų penkta, ilgai laukusi pagaliau pagaminau vieną mėgiamiausių kinietiškų patiekalų - saldžiarūgščiai aštrią baltųjų grybų sriubą, kurios skonį ir instrukcijas aprašiau štai čia.

Taigi darydama išvadą sakau, kad nuveikiau beveik viską, ką ir norėjau bei patyriau puikių įspūdžių. 

O dabar skubu pasitikti rugsėjį!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą