2014-08-15

Vestuvės tarsi skrydis

Praėjusį savaitgalį dalyvavom savo brangių draugų Vitalijos ir Sigito vestuvėse. Jokių kompromituojančių istorijų (net jeigu tokių ir būtų buvę) nepasakosiu ir asmeninių paslapčių neišdavinėsiu, bet pasidalinti keliomis smulkmenomis tikrai norėčiau.

Pradėsiu nuo to, kad šios vestuvės apskritai nebūtų įvykusios, jeigu praėjusių metų gegužę Sigitas nebūtų pasipiršęs Vitalijai tiesiog... lėktuve! 12 kilometrų aukštyje. Tai padiktavo ir vestuvių temą. Visa šventė buvo tarsi skrydis, kvietimai atrodė kaip lėktuvo bilietai, o svečiai buvo pakviesti apsilankyti Lietuvos aviacijos muziejuje, ten laidėm lėktuvėlius (buvau pamiršusi, kaip tai smagu! Beje, mudu su Martynu netgi laimėjom pirmą vietą lėktuvėlių segimo rungtyje!), tortas irgi buvo puoštas melsvais tarsi iš popieriaus lankstytais lėktuvėliais... Žodžiu, tikra dangiška kelionė.

Sulaukę kvietimo į vestuves išgirdom ir jaunavedžių prašymą, kad dovanos tilptų vokelyje. Mes ilgai sukom galvą, kaip ir į kokį vokelį pavyktų sutalpinti visas tradicines vestuvių dovanas: patalus, indus, buitinę techniką, interjero detales... Tada mano sesė pasiūlė išeitį:
Vartėm žurnalus, karpėm, klijavom, bet galiausiai vokelin sutilpo išties nemažai...

Dar mudu su Martynu pagalvojom, kad kaip labiau patyrę galim gal ir kokiais patarimais pasidalinti. Todėl paruošėm Vitalijai su Sigitu tokį pasimatymų stiklainį. Jame - visa krūva idėjų pasimatymams, nes - cituoju Martyną - "nors esat susituokę, nepamirškit, kad esat pora - vaikinas ir mergina - todėl mažiausiai kartą per mėnesį pakvieskit vienas kitą į pasimatymą. Vieną lapelį su pasiūlymu išimat ir įgyvendinat, du įdedat atgal."
Nuotraukoje matosi ne pats romantiškiausias pavyzdys, bet ir pasimatymų juk reikia visokių, ar ne?
Atvykę į šventės vietą savo vietas prie stalo radom pagal tokius lėktuvėlius su vardais:
... o šalia gulėjo ir po rankų darbo dėžutę su dangiškais migdolais:
... kuriuos jaunieji irgi gamino patys! Labai skanūs, saldūs, cinamonu kvepiantys riešutai, kurie labai patiko net MAN!
Žinot, pasakysiu taip: vestuvės buvo gražios, pasitaikė ir graudžių, ir labai linksmų momentų, aplink buvo smagi kompanija, o jaunoji... ji atrodė tiesiog nuostabiai! Tikra subtilumo viršūnė! (Sigitai, nesijaudink, tu irgi buvai gražus, chi chi).

Dar kartą sveikinam savo brangiuosius ir linkim jiems nepaprastos kelionės kartu!

1 komentaras:

  1. Anonimiškas2019-02-06 14:38

    Kaip fainai sugalvojot!! Man keista kai jaunieji prašo, jog svečiai nedovanotų gėlių, nes dažniausiai ką įsivaizduoju tai būtinai šūsnį rožių, kaip šitoje nuorodoje https://geliubutikelis.lt/kategorijos/prabangios-roziu-puokstes/ , didžiausias dovanas, arba bent vokelį su nemaža suma pinigų.. Šauniai sugalvota.

    AtsakytiPanaikinti