2014-08-29

Išgalvoti žodžiai tirpsta burnoje

Receptas, kuriuo šiandien noriu su Jumis pasidalinti yra vienas tų, kuriuos vadinu vaikystės skoniu. Jį kažkada išmąstė  mano mama, o mes su mažiais (broliu ir sese) sugalvojom jam pavadinimą. Pastarasis visiškai niekaip neatspindi nei šio saldumyno skonio, nei receptūros, bet va taip mums tada susišvietė, o pavadinimas ėmė ir prilipo visiems laikams. Snikeriukai (Snickers šokoladinio batonėlio garbei, matyt) Jūsų dėmesiui.

Jeigu ir Jūsų namuose visada galima rasti pačių įvairiausių kruopų bei dribsnių, todėl, kai atsibosta tiesiog košė, siūlau pasigaminti snikeriukų, chi chi.
Tai puikus saldumynas, kuriam reikės vos keturių ingredientų. Pagaminamas greitai ir negudriai, skanus ir neįprastas. 
Net laukdami beveik netikėtų svečių spėtumėt sumeistraut didelę lėkštę šių saldainių, todėl tikrai rekomenduoju išbandyti kad ir šįvakar.
Didelei lėkštei snikeriukų turėkit:

80 gramų sviesto,
80 gramų cukraus,
6 kaupinus arbatinius šaukštelius geros kakavos,
100 gramų pilno grūdo avižinių dribsnių.

Nedideliame puode ištirpinkit sviestą, suberkit cukrų ir kakavą. Maišykit, kol masė taps vientisa. Suberkite avižinius dribsnius ir viską vėl gerai išmaišykit.

Šaukšteliu semkit tešlos, dėkit ją į lėkštę. Taip išdėliokit viską, kol nebeliks ko semti. Lėkštę su saldainiais dėkit į šaldymo kamerą bent porai valandų. Prieš valgydami peiliu atsargiai nuimkit saldainius nuo lėkštės ir patiekit. Kuo šaltesni, tuo skanesni!

Ryt laukiam svečių, o sekmadienį planuojam važiuoti obuoliauti. Bus smagu!

Saldaus ir įdomaus savaitgalio visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą