2014-08-18

Vitražiniai sausainiai

Ugnei šiandien suėjo devyniolika mėnesių, todėl nutariau iškepti sausainių. Kadangi per vestuves, kuriose neseniai dalyvavome, laimėjome didžiulį maišą saldainių, nusprendžiau  panaudoti ir juos.

Dviem skardoms sausainių turėkit:

90 gramų minkšto kambario temperatūros sviesto,
60 gramų cukraus (+ 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, jeigu norisi),
1 kiaušinį,
200 gramų miltų,
spalvotų karamelinių saldainių.

Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir viską išplakite. Suberkite miltus ir užminkykit vientisą tešlą. Rankomis padarom tešlos rutulį, kurį dedam į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

Atšalusią tešlą iškočiojame, išspaudžiame norimos formos sausainius, juose mažos formelės pagalba padarome norimo dydžio skylutes ar kitokius ornamentus, ir, sudėję ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepam 8-10 minučių 180°C karštumo orkaitėje. 

Išėmę sausainius iš orkaitės, į padarytas skylutes suberiame trupintus karamelinius saldainius ir grąžiname skardą su sausainiais atgal į orkaitę 3-4 minutėms, kad karamelė dailiai išsilydytų.

Iškepusius sausainius paliekame atvėsti jų nejudindami, kad karamelė sustingtų.

Pradūrę papildomą skylutę dar prieš kepant, paskui galite verti sausainius ant virvelių ir naudoti kaip papuošalus.

Į nekeptą sausainį įkišę medinį iešmelį, vėliau sausainius galėsite pamerkti į vazą.

Puikios darbo savaitės visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą