2014-06-25

Šios vasaros debiutas - veggie burger

Pa-ga-liau! Pagaliau išbandžiau veggie burger'ius! Tikrai skanu, tikrai maistinga, tikrai verta išmėginti!









6-8 dideliems veggie burgeriams turėkit:

1 morką,
pusę vidutinio svogūno,
3 skilteles česnako,
2 stiklines virtų lęšių,
pusę stiklinės virtų avinžirnių,
2 didelius kiaušinius,
pusę stiklinės avižų dribsnių,
1 arbatinį šaukštelį malto čili pipiro,
1 arbatinį šaukštelį maltos rūkytos paprikos,
1 arbatinį šaukštelį česnakinio čili (ar kokio kito aštraus) padažo,
pusę arbatinio šaukštelio stambios druskos,
ketvirtį arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
miltų pabarstymui,
aliejaus kepimui,
mėgstamų bandelių, padažų ir daržovių patiekimui.

Smulkiai sutarkuokite morką. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Virtuviniu kombainu, blenderiu arba tiesiog grūstūve sutrinkite gerai nusausintus lęšius, avinžirnius, kiaušinius, avižų dribsnius. Suberkite prieskonius, tarkuotą morką bei susmulkintus svogūną ir česnaką. Viską gerai išmaišykit. Turit gauti ne visai vientisą masę, kurioje visdar jaustųsi daržovių gabalėliai (įsivaizduokit mėsos faršą - štai tokios konsistencijos mums ir reikia).

Gautą masę padalinkit į 6-8 dalis. Iš vienos dalies rankomis formuokit paplotėlius (maždaug tokio dydžio, kokio bus Jūsų naudojamos bandelės) ir dėkit juos ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus. Paplotėlių viršų taip pat pabarstykit miltais.

Keptuvėje įkaitinkit aliejų. Kepkit paplotėlius (patariu kepti ne visus iš karto, o dalimis, po 3-4) ant vidutinės ugnies maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės. Būkit atsargūs versdami, nes kaip ten bebūtų, čia ne mėsa ir paplotėliai yra gan trapūs.

Įškepusius paplotėlius* dėkit ant iš anksto paskrudintų bandelių, dosniai** gardinkit mėgiamais padažais (aš naudojau namų gamybos barbeque bei graikiško jogurto su žolelėmis padažus), puoškit daržovėmis ir skanaukit.

Jų skonis visai kitoks, nei tikrųjų mėsainių, bet tiems, kas dėl kokių nors priežasčių yra atsisakę mėsos - tikrai puiki ir skani alternatyva.

* Aš paplotėlius iškepiau namuose ir nusivežiau į Aukštuojus, kur buvo kepami mėsos mėsainiai, ten saviškius padėjau ant kepsninės grotelių, kad įgautų dūmų kvapo ir skonio - buvo puiku!
** Paplotėliai tikrai sausesni nei tie, kuriuos gaminam iš mėsos, todėl, kad veggie burger'iai būtų sultingi, nebijokit naudoti daug mėgstamo padažo ir daržovių.

Lai niekas nesutrukdo Jums kaip reikiant pasimėgauti vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą