2014-06-24

Mostachón arba karūna birželiui

Braškės Lietuvoj kaip ta trumpiausia metų naktis - vos prasidėjo ir jau nebėr... Tai suskubau Joninių proga pagaminti ką nors iš šių vasariškų gražuolių. Akis užkliuvo už Meksikoj atsiradusio paprasto torto gražiu pavadinimu Mostachón. Dalinuosi su Jumis šiuo puikiu, labai greitai pagaminamu desertu. Jame telpa viskas, ko reikia geram saldumynui: jo pagrindas traškus ir kvepiantis, kremas saldus ir švelnus, o viską vainikuoja gaivios ir saldžiarūgštės braškės. Mostachón - tai tarsi kokia karūna birželiui vainikuoti, nemanot?




17 centimetrų pagrindui turėkit:

1 kiaušinio baltymą,
50 gramų cukraus pudros,
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelį druskos,
110 gramų krekerių,
saują mėgstamų smulkintų riešutų.

Kremui reikės:

125 gramų kreminio sūrio,
125 mililitrų riebios (35%-36%) grietinėlės,
100 gramų cukraus pudros.

200 gramų šviežių braškių papuošimui.

Dubenyje iki purių baltų putų išplakite kiaušinio baltymą. Į išplaktą baltymą suberkite cukraus pudrą, kepimo miltelius bei druską ir plakite, kol masė taps vientisa.

Į gautą masę suberkite sulaužytus krekerius ir susmulkintus riešutus. Viską gerai išmaišykit, kol kiekvienas krekerio ir riešuto gabalėlis pasidengs baltymų mase.

Tešlą sukrėskit į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir gerai prispauskit prie dugno.

Kepkite torto pagrindą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Iškepę palikit ataušti kepimo formoje, paskui išimkit ir palikit visiškai atvėsti.

Kremui išplakit kreminį sūrį ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Supilkit grietinėlę ir plakit, kol kremas sutirštės.

Torto pagrindą dėkit ant indo, kuriame serviruosite. Ant viršaus sukrėskit paruoštą kremą, šiek tiek išlyginkit paviršių. Puoškit tortą nuplautomis, nusausintomis pjaustytomis šviežiomis braškėmis. Dėkite tortą į šaldytuvą

Linksmų Joninių pabaigtuvių ir lengvos likusios darbo savaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą