2015-09-27

Paskutiniai saulės blyksniai ir persikų bei putojančio vyno šerbetas

Persikai ir nektarinai yra mano vaisinių meilių topo viršūnėje. Dievinu juos! Bet kai jau atsibosta žiaumoti juos tarsi kokiam alkanam arkliui, ieškau būdų praplėsti šių gražuolių skonių ribas. Šįkart tai - šerbetas. Bet ne šiaip koks nors ten paprastutis, o ištaigingas, skonio pilnas ir labai gaivinantis. Todėl - dėmesio.
Dideliam kiekiui persikų ir putojančio vyno šerbeto turėkit:

800 gramų nuluptų ir susmulkintų persikų/nektarinų,
200 gramų vandens,
200 gramų cukraus,
keletą šviežių mėtų šakelių,
100 mililitrų balto putojančio vyno,
šlakelio citrinos sulčių.

Nedideliame puode sumaišykit vandenį, cukrų ir keletą mėtų lapelių. Puodą statykit ant vidutinės ugnies ir maišydami šluotele kaitinkit, kol ims virti ir visas cukrus bus ištirpęs.

Nukelkit nuo ugnies, išimkit mėtų lapelius.

Į puodą su gautu sirupu sukrėskit smulkintus persikus/nektarinus. Supilkit citrinos sultis ir putojantį vyną. Viską sutrinkit blenderiu iki vientisos masės. Statykit puodą į šaldytuvą, kad masė visiškai atšaltų.

Atšalusią šerbeto masę sukrėskite į ledų gaminimo mašinos indą ir maišykit 30 minučių (arba tiek, kiek nurodo prietaiso gamintojas).
Viskas. Minkštas, kvapnus, šaltutėlis šerbetas paruoštas!
Puoškit mėtų lapeliais ir skanaukit.
Labai moteriškas, šiek tiek šventiškas ir tikrai labai skanus desertas dar vis šiltiems rudens savaitgaliams ar kokiai kitai elegantiškai progai.

Likusį (nesuvalgytą) šerbetą laikykit šaldiklyje, o prieš valgydami palikite kambario temperatūroje bent 20 minučių, kad ledai susigrąžintų tą nuostabią minkštą, tik šerbetui būdingą konsistenciją.

Gaivios ir saulėtos ateinančios savaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą