2015-08-18

Pica su gervuogėmis ir ricotta

Tęsdama puikią gervuogių temą, siūlau Jums gražuolės picos, puoštos  šiomis uogomis ir skanintos net trimis sūriais receptą.
2 normalaus dydžio picom turėkit:

tešlos picų pagrindams*
pusę stiklinės šakute sutrintų gervuogių,
100 gramų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą),
100 gramų tarkuoto mozzarella arba kitokio minkšto sūrio,
150 gramų ricota sūrio arba švelnios naminės varškės,
pusę stiklinės šviežių gervuogių,
saują smulkintų svogūno laiškų (kitą kartą naudočiau laiškinius česnakus).

* galit naudoti savo mėgiamą ir išbandytą picos tešlos receptą. Aš naudojau šį).
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

Paruoštų picos pagrindų pakraščius patepkit alyvuogių aliejumi, kad jie skaniai apskrustų.

Kepkite picos pagrindus apie 10 minučių, kol jie ims gražiai ruduoti.

Išimkite pagrindus iš orkaitės. Ištepkite juos trintomis gervuogėmis tarsi tai būtų pomidorų padažas.

Ant picos pagrindų berkit kietąjį ir minkštajį sūrius, išdėliokit ricotą nedideliais žiupsneliais. Išbarstykit šviežias gervuoges. Pabarstykit smulkintais svogūno laiškais.

Kepkit paruoštas picas apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.

Viskas! Pjaustykit kol karštos ir skanaukit! Švelnaus skonio, maloniai gaivi, kontrastingai graži. Puiki ir tikrai privaloma visiems vegetarams ir ne tik jiems.

Dar tikrai spėtumėt pasimėgauti nuostabiosiomis gervuogėmis, todėl pirmyn!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą