2015-08-14

Suteiktas antras šansas arba puikūs gervuogių ledai

Mano mylima kolegė Nijolė, galima sakyti, bando atsikratyti itin gausiu gervuogių derliumi, nes jos tokios ypatingos uogos: nors išvaizdžios, bet nepasižymi stipriu skoniu ar aromatu, todėl vienos pačios nelabai tinka uogienėms ar kitokiam konservavimui. 

Visgi aš nusprendžiau priimti savo pačios sugalvotą iššūkį ir panaudoti šias nepaprasto grožio uogas kam nors ypač skaniam. Šįvakar pristatau Jums labai skanų ir - kaip bebūtų keista - nuostabiai kvepiantį desertą - gervuogių ledus.

Švelnios tekstūros, minkšti, gražios pastelinės spalvos - tikri ledų karaliai!
 Ledams turėkit:

250 gramų gervuogių,
2 valgomus šaukštus citrinos sulčių,
250 mililitrų riebios (35-36%) grietinėlės,
1 indelį saldaus kondensuoto pieno.
Gervuoges sutrinkite blenderiu. Supilkite citrinos sultis. Gautą masę pertrinkit per sietelį, kad neliktų uogų sėklyčių. Gautą tyrę palikite atvėsti šaldytuve.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Įmaišykite kondensuotą pieną ir uogų tyrę.

Gautą ledų masę supilkite į atšaldytą ledų gaminimo mašinos indą ir maišykite vadovaudamiesi gamintojo instrukcijomis (man, kaip visuomet, užteko 30 minučių). Tinkamai sumaišytus ledus sukrėskite į indą ir siųskite į šaldiklį keletui valandų arba visai nakčiai.
Tinkamai atšalusius ledus puoškit šviežiomis gervuogėmis ir skanaukit. Nors ne, pirmiau tiesiog pasigrožėkit. O tada kabinkit didžiausiu šaukštu.

Tarsi ir neįsimintino skonio gervuogės tiesiog pražydo šiuose leduose. Būtinai - būtinai! - suteikit šioms elegantiškoms uogoms dar vieną šansą ir liksit labai maloniai nustebinti...

Gražaus laisvadienio rytoj!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą