2015-07-03

Liepos reikalai

Prasidėjusi liepa žada būti karšta, todėl, kol dar neišsilydžiau, skubu pristatyti liepos mėnesio TOP 5:

1. Liepos 6 dieną su lietuviais visame pasaulyje tradiciškai giedosim Tautišką giesmę. Nuostabus bendrumo ir pasididžiavimo jausmas, šiurpas, bėgantis per nugarą... Kasmet mintyse dėkoju šios didingos idėjos autoriui.

2. Braškėms baigiantis į trasą grįžta vyšnios. Tikros gražuolės, kurių uogienė vaikystėje buvo pati skaniausia. Dabar gi norisi mėgautis jomis, kol šviežios, todėl, kaip ir su braškėmis, noriu vyšnioms suteikti kokias nors naujas ir netikėtas pareigas.

3. Jūs nepatikėsit: ledams gaminti turiu visas reikiamas priemones (net ir ledų gaminimo mašiną!), bet niekaip neprisiruošiu rimtai jų įdarbinti. Prognozuojami karščiai ir krūvos šviežių uogų, manau, pagaliau privers mane susiimti ir pasitaisyti ledų klausimu...

4. SAVO namuose gyvenam jau daugiau nei pusę metų, o mūsų dideli ir erdvūs balkonai visdar neišnaudoti. Noriu per šį mėnesį ne tik papuošti juos gėlėmis, bet ir pritaikyti juos ilgiems vasaros vakarams...

5. Kadaise, kai vieną vasarą dirbau viename didžiausių pasaulyje greitojo maisto restoranų ("po auksinėmis arkomis", if you know what I mean), jo meniu buvo ne tik mėsainis su sūriu ar vištiena, bet ir puikus variantas su žuvimi. Jį klientai užsisakydavo itin retai, bet aš vistiek nemėgau jo gaminti: kitaip, nei įprasto mėsainio, šio bandelė buvo ne skrudinama, o garinama specialiu būdu, todėl buvo lengva nusiplikyti rankas... Bet štai praėjo nemažai metų ir manyje staiga užgimė smalsumas pagaminti žuvies burgerį. Kiek teko matyti, vien nuotraukos yra seilėtekį varančios, tai jeigu pavyktų užuosti kvapą, atsilaikyti būtų išvis neįmanoma! Todėl šį mėnesį noriu išbandyti žuvainį. Visus šios temos reikalus būtinai aptarsiu bloge.

Linkiu visiems protingai karštos liepos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą