2015-07-15

Gaivumų gaivumas arba vyšnių ir kokosų pieno ledai

Dabar pats vyšnių ir trešnių jėgų žydėjimas, todėl nuoširdžiausiai skubu papasakoti Jums apie fantastiškus vyšnių ir kokosų pieno ledus, kuriems neprireiks nieko ypatingo, bet rezultatas... Na, patys pamatysit!

12-15 įprastinio dydžio porcijų turėkit:

vyšnių sluoksniui:

500 gramų vyšnių (be kauliukų, galit naudoti ir šaldytas),
360 mililitrų vandens,
iki 100 gramų cukraus (bėriau maždaug 70 gramų),
1 didelio arba 2 mažų laimų sulčių;

kokosų pieno sluoksniui:
180 mililitrų kokosų pieno,
180 mililitrų natūralaus jogurto,
50-60 gramų cukraus.

Visus vyšnių sluoksniui skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Užvirus, ugnį sumažinkit ir palikit virti 10-15 minučių, kol vyšnios suminkštės. 

Nukelkite puodą nuo ugnies ir viską sutrinkit blenderiu. Gautą masę pertrinkit per sietelį, nes mums bus reikalingos tik tirštos vyšnių sultys. Palikite jas atvėsti.

Kitame inde sumaišykit kokosų pieną, jogurtą ir cukrų.

Į ledų formeles įpilkite pirmąjį vyšnių sluoksnį. Dėkite formeles į šaldiklį mažiausiai pusvalandžiui (man prireikė beveik dviejų valandų...), kol pirmasis sluoksnis ims stingti. Į sustingusį vyšnių sluoksnį įbeskite pagaliuką, o ant viršaus supilkite antrąjį - kokosų pieno - sluoksnį. Vėl dėkite viską į šaldiklį, kad sustingtų. Taip sluoksniuokit  ledus, kol formelės užsipildys.

Palikite visiškai sušalti (geriausia - per naktį).

Prieš valgydami pašildykite ledų formeles tarp delnų arba po šilto vandens srove, kad ledai gražiau išsiimtų.
Labai skanus derinys, labai! Gaivūs, lengvi, aromatingi ledai, kuriuose nuostabiai susilieja saldžiarūgštės vyšnios ir švelniai saldus kokosų pienas. Be proto džiaugiuosi, kad pagaliau išdrįsau juos išmėginti - nuostabiai skanūs ledai! 

Gaivaus ir lietingo vakaro Jums!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą