2015-07-30

Tirpsta liepa ir vyšnių šerbetas

Prieš grįždama prie savo darbų noriu trumpai papasakoti Jums apie nuostabiai pavykusį dalyką - vyšnių šerbetą. Nebuvau šerbeto mėgėja kol nepasigaminau jo pati. Toooks gaivumas, toooks ryškumas, toooks skonis! Tirpsta liepa...
Turėkit:

600 gramų vyšnių (be kauliukų),
300 mililitrų vandens,
200-250 gramų cukraus (priklauso nuo to, kokio rūgštumo yra vyšnios),
pusės laimo sulčių.
Visus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkit ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol vyšnios suminkštės.

Nukelkit puodą nuo ugnies. Palikit atvėsti. Viską sutrinkit blenderiu. Gautą masę perkoškit per sietelį.

Gautas sultis dėkit į šaldytuvą, kad gerokai atšaltų.

Atšalusią masę supilkit į ledų gaminimo mašiną. Toliau gaminkit ledus vadovaudamiesi gamintojo instrukcija (man ir šįkart užteko pusvalandžio).

Pagamintus ledus laikykite šaldymo kameroje.
Ypač sodrios spalvos ir skonio, visiškai vyšniniai, minkštučiai, tobuli!

Sakau Jums, ledų gaminimo mašina yra puiki investicija į... save!

Nuostabaus visiems ketvirtadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą