2015-07-22

Vaniliniai šviežių mėtų ledai

Per praėjusias Kalėdas dovanų gavau ledų gaminimo mašiną. Tiesą sakant, tokia ten ir mašina, prietaisas ir tiek. Naudojausi juo dar tik keletą kartų, nes, kaip ir prie visko, prie jo irgi reikia priprasti, o išmokti naudotis galima tik naudojantis. Visiems, kas mėgstat ledus ir tiems, kas ypač mėgstat naminius skonius, tikrai rekomenduoju pasidovanoti sau šį prietaisą, nes jis nekainuoja kosmoso, bet išties leidžia greitai sulaukti kokybiško rezultato ir mėgautis šviežiu skoniu. Apie tai, kiek šimtųmilijonų yra ledų gaminimo galimybių aš turbūt nesiplėsiu, nes ledus šiais laikais galima gaminti beveik iš visko. Tiesa, aš pati esu labai konservatoriška šiuo klausimu ir labiausiai mėgstu vanilinius arba tiesiog grietinėlės ledus. Nepaisant to, pamačiusi šiuos - mėtinius - kažkodėl susigundžiau pabandyti ir... likau visiškai apšalusi! Saldūs, ne per riebūs, šilti dėl vanilės ir vėsūs dėl šviežių mėtų - labai skanūs!
Ledams turėkit:

500 mililitrų 2,5% riebumo pieno,
250 mililitrų 10-15% riebumo grietinėlės,
16-20 šviežios mėtos lapelių,
190 gramų šviesaus rudojo cukraus,
2 didelius kiaušinio trynius,
žiupsnelį druskos,
vanilės ekstrakto (galit keisti vaniliniu cukrumi arba išvis atsisakyti).

Nedideliame puode sumaišykit pieną, grietinėlę ir mėtų lapelius. Kaitinkit ant vidutinės ugnies, kol puodo kraštuose pastebėsit susidarant mažus burbuliukus (jeigu turit termometrą, kaitinkit iki 80°C).

Nukelkit puodą nuo ugnies ir leiskit vėsti maždaug 10 minučių.

Atvėsusią masę perkoškite per sietelį, šaukštu lengvai paspausdami lėtų lapelius, kad išsiskirtų kuo daugiau jų skonio.

Dubenyje sumaišykit rudąjį cukrų, trynius ir druską. Plakit šalukte arba šluotele, kol masė ims šviesėti.

Į kiaušinių plakinį iš lėto, per kelis kartus supilkite pusę perkoštos pieno masės vis plakdami ir maišydami. 

Gautą mišinį supilkit atgal į puodą su likusiu pienu.

Kaitinkit ant vidutinės ugnies keletą minučių arba kol temperatūra pasieks 70°C.

Į gautą masę supilkit vanilės ekstraktą, išmaišykit, viską supilkite į dubenį, atvėsinkit ir statykit į šaldytuvą, kol visiškai atšals, retkarčiais pamaišydami.

Visiškai atšalusią ledų masę supilkite į ledų gaminimo mašiną ir toliau vadovaukitės gamintojo instrukcijomis. Man prireikė maišyti pusvalandį ir dar truputį pašaldyti kameroje, kad ledai taptų standesni.

Šių ledų skonis labai švelnus, šiek tiek primena mėtų arbatą, todėl sukelia pačius geriausius prisiminimus...

Vėsios dienos ir naujų skonių visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą