2015-06-24

Pamiršta rizika ir Trinta žiedinių kopūstų ir kokosų pieno sriuba

Aš, kaip ir dažnas iš mūsų, esu tikra savo įpročių auka: dažniausiai užsisakau vis tą pačią picą, vos porą mėnesių pavairavusi automobilį nebenoriu iki darbo keliauti kitaip, net įprastą šuns vedžiojimo maršrutą sunku pakeisti. Nes gi atrodo, kad vos tik surizikuosi, tai iškart ir norėsis sakyti: reikėjo kaip visad imt tą su paprikom, o ne šitą neskanią su saliamiu, reikėjo važiuot su mašina, o tai dabar lietus nuplovė pusę blakstienų tušo ir aš atrodau kaip kokia panda, reikėjo su Bartu vaikštinėti įprastu takeliu, o tai dabar sutikau tą trenktą kaimyną, kuriam pusvalandis pokalbio apie nieką yra norma...

Taip nesinori rizikuoti ir sugriauti begalę savo įsivaizdavimų, savo kasdienių rutinų rutinėlių, nes gi pasaulis nustos suktis iškart kai tik žengsim žingsnį ne ten.

Tai noriu Jums pasakyt, kad nė velnio. Geriausi, labiausiai jaudinantys dalykai nutinka tuomet, kai pernelyg ilgai nesvarstydami drąsiai žengiam nežinion.

Tokių žingsnių esu žengusi ne vieną, bet jų vistiek yra žengta per mažai, o augant darosi vis sunkiau ir nedrąsiau jiems ryžtis.

Todėl ir primenu sau ir Jums, kad rastumėt būdų išklysti iš kelio. Kad ir mažų, visai nereikšmingų.

Pasakykit, ką iš tiesų galvojat, net jeigu bijot, kad aplinkiniams nuo to bus nejauku. Išbandykit tą sodriai raudoną lūpdažį, net jeigu manot, kad jis matysis ryškiau nei visi gatvės šviesoforai. Pasižiūrėkit bent vieną to keisto fantastinio serialo seriją, net jeigu tikitės, kad užmigsit jau po pirmųjų kadrų. Kandidatuokit į savo svajonių darbą, net jeigu neatitinkat pusės nurodytų reikalavimų. Prisipažinkit, kad mylit, net jeigu tai bus paskutiniai kitam žmogui ištarti Jūsų žodžiai.

Arba tiesiog išsivirkit keistai skambančios sriubos.
Sriubai turėkit:

ne mažiau nei 800 gramų žiedinio kopūsto,
1 litrą daržovių sultinio (šįkart naudojau vištienos),
200 gramų kokosų pieno,
2 valgomus šaukštus aliejaus,
žiupsnelį druskos,
šlakelį citrinos sulčių.

Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus žiedinius kopūstus ir kaitinkit juos ant vidutinės ugnies vis pamaišydami apie keletą minučių, kol gabalėliai ims skrusti.

Į puodą supilkite sultinį ir palaukit, kol jis užvirs. Virkite apie 10 minučių, kol žiediniai kopūstai suminkštės. Įberkit šiek tiek druskos.

Viską sutrinkit blenderiu. Supilkit kokosų pieną ir citrinų sultis ir gerai išmaišykit. Porai minučių grąžinkit puodą ant ugnies.

Viskas - sriuba paruošta!

Tarsi paprasta ir žemiška, bet kartu ir egzotiška. Švelnios tarsi šilkas tekstūros, soti ir nekasdieniška.

Iki paskutinės minutės dvejojau, kaip gi čia derės tie du - žiedinių kopūstų ir kokosų pieno - skoniai, o jie suderėjo ir suskambėjo išties puikiai! Net Martynas sakė, kad mielai dar kartą valgytų tokią sriubą. Tai čia jau didis dalykas, žinokit.

Kartais iš pirmo žvilgsnio tarpusavyje, regis, nieko bendro neturinti pora gyvena ilgai ir laimingai, todėl nebijokit rizikuoti. Nei gyvendami, nei gamindami. Štai kokia aš gili, pasirodo.

Linkiu Jums atradimų kupino laisvadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą