2014-09-12

Lašiša su obuolių sulčių glazūra

Greitai ir įdomiai penktadienio vakarienei - lašiša su obuolių sulčių glazūra. Obuolių sulčių šiuo metu mūsų namuose - daugiau nei įmanoma išgerti sveiko proto žmogui, todėl naudojuos proga pagaminti iš jų ką nors neįprasto. Nesu didelė žuvies valgymo ar gaminimo žinovė - kažkaip nepavyksta man jos pamilti. Bet karts nuo karto mėginu tai daryti, o lašiša man beveik visuomet patinka.
Dviejų asmenų vakarienei turėkit:

2 lašišos filė gabalėlius po 150 gramų,
700 mililitrų obuolių sulčių,
porą valgomų šaukštų itin tyro alyvuogių aliejaus,
porą arbatinių šaukštelių šviežių arba džiovintų žolelių (naudojau džiovintus krapus),
druskos ir pipirų.

Visų pirma, pasigaminsim glazūrą. Obuolių sultis supilkit į nedidelį puodą. Kaitinkit, kol užvirs ir ims burbuliuoti, tuomet sumažinkit ugnį ir vis pamaišydami virkit, kol sulčių kiekis itin sumažės, o konsistencija iš skystos taps sirupine - tiršta ir lakia. Nukelkit puodą nuo ugnies.

Lašišos filė gabalėlius dėkit į kepimo popieriumi išklotą indą oda žemyn. Apšlakstykit alyvuogių aliejumi ir pabarstykit druska bei pipirais. Tuomet visą žuvies gabalėlių paviršių padenkit žolelėmis. 
Kepkit lašišą 175°C orkaitėje apie 20 minučių. Išėmę palaistykit obuolių sulčių glazūra. Patiekit su rudaisiais ryžiais ir virtomis mažomis morkytėmis.
Sultinga ir skani lašiša, kurios skonį tobulai išryškina prieskoniai ir rūgšti obuolių sulčių glazūra. Buvo tikrai labai skanu. Net man, nelabai didelei žuvies mėgėjai. Būtinai pabandykit ir Jūs!
Saulėto ir malonaus ateinančio savaitgalio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą