2014-09-08

Rugsėjo gerumas ir pasislėpę obuoliai

Rugsėjis yra toks fantastiškas laikas! Dažniausiai saulėtas ir šiltas, bet jau rudeniškas ir pamažu spalvingas. Vienas geriausių mėnesių metuose! Toks daug žadantis ir įkvepiantis, kad net šiurpas per nugarą nueina.  O dar tie obuoliai...

Tiek daug visko jau yra gaminta iš obuolių. Ir dar tiek visko nebandyta! Tiesa, vienas neįmantrus, greitas ir skanus receptas iki šiol taip ir nepasiekė blogo. Todėl šiandien skubėdama pristatau Jums obuolius tešloje! 

Jums prireiks:

keleto didesnių obuolių,
kelių sluoksniuotos bemielės tešlos lapelių,
mėgiamos uogienės (kuo tirštesė, tuo geriau),
šlakelio pieno aptepimui.

Visų pirma, išimkite ir atšildykite sluoksniuotą bemielę tešlą. Naudokite tiek lapelių, kiek turite obuolių. Arba svečių, chi chi.

Specialiu įrankiu arba tiesiog aštriu peiliu išimkite sėklytes, obuolio viduryje padalydami skylę. Tuomet nulupkite obuolius.

Imkite vieną atšilusios tešlos lapelį, jį kočiokite, kol išgausite kvadrato formą. Į tešlos vidurį statykit obuolį, į jame esančią skylę šaukšteliu iki pat viršaus pridėkite turimos uogienės. Vienu tešlos lapu užklokit obuolį, jį šiek tiek patepkit pienu, tuomet lygiai taip pat lenkit priešingą tešlos kampą. Vėl patepkit pienu. Kartokit viską su likusiais dviem kampais. Tešlos perteklių nupjaukit ir iš jo išpjaukit obuolio lapelius (tai nebūtina, bet labai gražu ir rudeniška!). Lapelius priklijuokit prie jau suvynioto obuolio viršūnės. Viską aptepkit pienu ir dėkit į kepimo formą. Kartokit viską su likusiais obuoliais ir tešla. 

Kepkite 180°C karštumo orkaitėje 20-30 minučių arba kol tešla gražiai apskrus.

Valgykite dar karštus su ledais arba jau atvėsusius su karšta arbata. Saldu, rūgštu, minkšta, trašku... Tikras rudeniškas desertas!

Lengvos ir saulėtos savaitės visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą