2014-09-18

Vėjo malūnėliai su ricotta ir avietėmis

Paprastas ir greitas receptas, kuris Jus, tikiu, pradžiugins žymiai gražesniu rezultatu nei maniškis...
Turėkit:

šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
ricotta sūrio,
truputį cukraus,
tarkuotos citrinos žievelės,
šviežių arba šaldytų aviečių,
šlakelį pieno aptepimui.
Atšildytą bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustykit norimo dydžio kvadratėliais. Kiekvieną kampą įpjaukit įstrižai link vidurio (pats vidurys turi likti nei kiek neįpjautas, kad nepradėtų tekėti įdaras).

Ricotta sūrį sumaišykit su cukrumi (pagal savo skonį) ir tarkuota citrinos žievele.

Į įpjauto tešlos kvadratėlio vidurį dėkit truputį ricotta sūrio masės, ant jos pasodinkit vieną kitą avietę. Kas antrą įpjovimo kampą lenkit link vidurio ir pirštais suspauskit, kad kampai suliptų. Patepkit tešlą pienu.

Paruoštus malūnėlius kepkit iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba kol tešla ims ruduoti. 
Atvėsusius pabarstykit cukraus pudra ir skanaukit!
Linkiu užbaigti šią savaitę su vėjeliu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą