2014-09-03

Kviečiu ragauti: Butadon

Akvilės blogas vėl pakvipo kepintų sezamo sėklų aliejumi, imbieru ir česnakais. Aišku česnakai tai nieko naujo čia... 

Anyway... Žinau, kad kitą kartą žadėjau gaminti Miso, bet taip jau susiklostė, kad pirmiau teko išmėginti Butadon - buta-don - 豚丼 arba tiesiog dubuo kiaulienos.

Nesenai Kamikadzė teko išbandyti labai gardų Butadon, tai nusprendžiau pasigaminti ir pats. Pasirodo, nieko labai sudėtingo, nereikalauja išankstinio pasiruošimo ir ingredientai nėra labai egzotiški.

Taigi 2 porcijom Jums reikės:
  • 200g kiaulienos nugarinės
  • ~150g svogūno
  • 1 vidutinės paprikos
  • keleto salotos lapų
  • 2 arbatinių šaukštelių trinto česnako
  • 2 arbatinių šaukštelių trinto/tarkuoto šviežio imbiero
  • 2 valgomų šaukštų sojos padažo
  • 2 valgomų šaukštų sake (ryžių degtinės)
  • 2 valgomų šaukštų Mirin padažo (jo sunkoka rasti, tai galima pakeisti 2 valgomais šaukštais sake ir 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus)
  • pakepintų sezamo sėklos, džiovintų saldžiųjų paprikų prieskoniams
  • kepintų sezamo sėklų (rekomenduočiau) arba kitokio aliejaus
  • šiek tiek miltų
  • ryžių
Pradedam!

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais. Taip pat ir papriką, sutrinkite česnaką, imbiero šaknį.

Į sojos padažą supilkit sake, Mirin (arba jo pakaitalą), česnaką ir imbierą. Įberkite pusę šaukštelio cukraus. Viską gerai išmaišykite.

Išvirkite ryžius. Sudėkit į dubenėlius, ant viršaus išdėliokite smulkiai paplėšytų salotos lapų.

Kiaulieną supjaustykite plonais griežinėliais. Šiek tiek apibarstykite miltais ir apkepkite kol šiek tiek apskrus. Kiaulieną išimkite ir (arba į kitą keptuvę) sudėkite svogūnus bei papriką. Uždenkite, kad šiek tiek pasitroškintų. Tada supilkite anksčiau paruoštą padažą. Vėl uždenkit ir patroškinkit kol svogūnai suminkštės, bet ne per ilgai, kad visas padažas neišgaruotų.

Su kiaurasamčiu išimkite daržoves, kad padažas liktų keptuvėje. Sudėkite kiaulieną ir toliau kaitinkit, kol visas padažas sutirštės ir padengs kiaulieną.

Viską sudedam ant ryžių ir salotų. Pabarstom prieskoniais, sezamo sėklomis ir skanaus! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą