2014-05-14

Vasaros belaukiant

Pagaliau nušvito saulė! Ta proga skubu kuo greičiau dalintis ledų receptu. Šiems ledams naudojau šaldytas braškes, bet kai maždaug po mėnesio prasidės (tikėkimės!) šviežių braškių metas, jos taip pat bus neskausmingai verčiamos ledais. Kad tik formelių nepritrūktų...

Jau esu kalbėjusi apie tai, kaip fantastiška būna, kai viskas pavyksta žymiai geriau nei tikėjaisi. Su šiais ledais nutiko būtent taip! Jie pavyko gerokai skanesni nei galėjau pagalvoti, o ir ledų formelės visai nėra tokios jau probleminės kaip įsivaizdavau (kažkodėl visuomet maniau, kad nepavyks gražiai ir tvarkingai tų ledų iš jų išimti).

Paskatinta Martyno čiupau šešių formelių rinkinį ikėjoj ir nuo pirmos naudojimosi jomis minutės supratau, kad viskas čia bus paprasta ir aišku. Ledai gavosi nuostabaus vientisumo (bet tikrai ne ledo luitas), labai ryškaus skonio ir kvapo, akimirksniu neištirpstantys. Tiesiog fantastiški!











6 porcijoms ledų turėkit:

330 mililitrų trintų braškių*,
2 kaupinus valgomus šaukštus graikiško jogurto,
1-2 arbatinius šaukštelius šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Viską sumaišykit blenderiu ir išpilstykit į ledų formeles. Įkiškit ledų pagaliukus ir dėkit į šaldymo kamerą arba šaldiklį ilsėtis bent keletui valandų. Kai suprasit, kad jau tikrai labai norisi ledų, imkit formeles, keletą sekundžių palaikykit tarp delnų, o tuomet, suėmę už pagaliuko, ištraukit ledų porciją, atsikąskit arba lyžtelėkit, užsimerkit ir mintyse keliaukit pasitikti vasaros...

* naudojau savo mylimos anytos trintas ir šaldytas braškes, kurios jau buvo pasaldintos, todėl papildomai to daryti nereikėjo. Jeigu Jūs naudosit nesaldintas, į ledų masę galit įdėti cukraus pagal savo skonį.

Skanios likusios darbo savaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą