2013-03-13

Mažieji baltieji tinginiai

Turbūt prisimenat visai neseną įrašą apie tingėjimą. Tai štai šiandienos įrašas ir receptas - iš tos pat giminės, ale vistiek truputį kitoniškas.

Žinot, yra toks posakis "baltas pavydas"? Pasirodo, ir tinginys būna baltas. Reiktų suprasti, kad jeigu tingi baltai - tai nieko tokio, galima (padarysiu viską, kad rasčiau pasiteisinimą savo tingėjimui, chi chi). Tingėjimas, man atrodo, yra vienas didesnių malonumų gyvenime, todėl tikrai ne visuomet lengvai pasiekiamas. Būtent tokioms akimirkoms, kai tiesiog negalime sau leisti arba neturim laiko maloniai patingėti, šie mažyčiai baltieji tinginiai - puikiausia išeitis.
Imam:
2 pakelius (maždaug 360 gramų) paprastų sausainių,
saujelę aguonų,
1 indelį saldaus sutirštinto pieno,
150 gramų sviesto.

Sausainius susmulkinam taip pat, kaip ir įprastam tinginiui, gal tik paliekam mažiau tų stambiųjų gabalėlių. Į sausainių trupinius beriam aguonas ir viską tolygiai išmaišom.

Į puodą supilam sutirštintą pieną ir kaitinam ant vidutinės ugnies. Originalus receptas siūlo šildyti pieną tol, kol jis ims tirštėti ir keisti spalvą, bet aš tiesiog palaukiau, kol jis tapo karštas. Tuomet sudėkite sviestą ir intensyviai mašykite, kad masė pasidarytų vientisą ir prie puodo dugno nepradėtų kibti sušilęs piene esantis cukrus.

Kondensuoto pieno ir sviesto masę supilkite ant sausainių trupinių. Viską gerai išmaišykite ir palikite atvėsti, o tada dėkite į šaldytuvą sustingti. Kai masė pasidarys tikrai šalta ir standi, semkit jos po šaukštelį ir, sukdami tarp delnų, formuokit kąsnio ar dviejų rutuliukus.

Žinoma, galima tiesiog viską sukrėsti į vieną bendrą indą, o prieš valgant supjaustyti kaip įprastą tinginį. Tačiau mane maloniai nustebino toks tvarkingas rutulinis rezultatas: aptingai, nusprendei atsikvėpti nuo darbų, capt, įsimetei burnon ir ramu...

Linkiu Jums mažyčių malonių smulkmenų šią trumpą darbo savaitę! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą