2013-01-15

Kai tingisi ir norisi ko nors saldaus

Ar Jums būna taip, kad nuo to momento, kai ryte išlipat iš lovos iki pat vėlaus vakaro, kai vėl patogiai joje įsitaisote, tingisi veikti visiškai viską? Akimirkomis net apima jausmas, kad ir tingėti jėgų ar entuziazmo nėra... Neabejoju, kad net ir patiems didžiausiems darbštuoliams taip nutinka. Na, gal tik kartą gyvenime, bet tokia silpnumo tingumo akimirka aplanko kiekvieną iš mūsų. 

Šiuo metu atostogauju, todėl tingėjimui laiko ir galimybių tikrai netrūksta. Tiesa, truputį gaila, kad šįryt atsibudau su nemenka sloga ir kosuliu, tačiau! Tokiam profesionaliam ir patyrusiam tinginiui, kaip aš - jokios kliūtys nebaisios! Chi chi. Juolab, kai šaldytuve visas pasiruošęs laukia nuostabus mūsuose labai populiarus skanėstas - tinginys. Ragautas jis daugybę kartų, nors pati esu jį gaminusi vos dukart - ir abu ne itin sėkmingai: tai nestingsta, tai šokoladiškumo pritrūksta. Bet gi štai, šįkart ėmė ir pavyko! Todėl skubu dalintis receptu, kuris paprastas kaip daugybos lentelė ir greitai gaminamas. Pripažinkim, šis desertas tikrai vertas garbingo Tinginio vardo, chi chi.
Taigi vienam tinkamo dydžio tinginiui reikia turėti:

2 pakelius sausainių (maždaug 350 gramų),
indelį kondensuoto pieno,
80 gramų sviesto,
100 gramų pieniško šokolado,
50 gramų juodojo šokolado.

Kondensuotą pieną, sviestą ir šokoladą sudėkite į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies karts nuo karto pamaišydami, kol sviestas ir šokoladas ištirps ir masė taps vienalytė. Kol vyks tirpimas, susmulkinkite sausainius: reikia, kad būtų ir visiškų trupinių, ir gan stambių gabalėlių. Šįkart smulkinau juos medinio kočėlo galu - rezultatu likau labai patenkinta. Na tai štai, belieka tik suberti sausainius į saldžiąją masę ir viską gerai išmaišyti. 

Tradiciškai siūloma sukrėsti tinginio masę į maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotą indą ir, jeigu norisi, suformuoti dešros formos dalyką. Aš - kaip minėjau - tinginys profesionalas, todėl nežaidžiau ir anei dešrų, anei dešrelių ar kokių skilandžių neformavau. Tiesiog sudėjau skaniąją tinginio masę į silikoninę kekso kepimo formą ir keletui valandų palikau šaldytuve.

Viskas šiam gyvenime yra skonio reikalas. Ir visgi, man pagal šį receptą pagamintas tinginys ir skaniausias, ir puikiausiai pavykęs konsistencijos prasme. Ačiū dievui, spėjau jo paragauti dar vakar, bo šiandien ta nelemta sloga yra visiškai atėmusi iš manęs skonio pojūtį. Taigi lauksiu jo sugrįžtant, o Jūs tuo tarpu tingiai nušlepsėkit iki virtuvės ir susimeistraukit šį skanumyną. O tada - tingėkit toliau. Tik jau su burnoje tirpstančiu tinginio kąsniu. Patikėkit, tingėjimas skanaujant tinginį žymiai kokybiškesnis. Iš patirties sakau.

Tingaus ir ramaus antradienio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą