2013-01-26

Savaitės reikalai

Vakar suėjo lygiai lygiai savaitė, kai mūsų gyvenime atsirado Ugnė. Gražuolė dukrytė. Ši savaitė nebuvo lengva - daug neįprastų dalykų, keistai išsikreipęs laikas, mažai miego, bet... Vienas įdėmus žvilgsnis, nevalinga šypsena, juokingas žagsuliukas ar mažyčiais pirštukais suspaustas tavo rankos nykštys ir viskas staiga kažkur išgaruoja. Tarsi nė būti nebuvę. 
Pratinamės, bandom susipažinti ir prisiderinti. Manau, sekasi neblogai. Tiksliau pasakius - vis geryn.
Šia reikšminga savaitės bendro gyvenimo proga vakar kepiau skanumyną. (kaip matot, marliukas visada šalia - maža kas, chi chi)
Noriu juo su Jumis pasidalinti.

Šokoladinei tešlai imkit:
125 gramus kambario temperatūros sviesto,
215 gramų cukraus,
2 kiaušinius,
90 gramų miltų,
30 gramų kakavos,
pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelį druskos,
50 gramų tirpdyto juodojo šokolado.

Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius kaskart gerai išplakdami. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais bei druska ir sudėti į sviesto ir kiaušinių masę. Sudėti tirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti.

Varškės masei imkit:
70 gramų kambario temperatūros sviesto,
200 gramų varškės,
80 gramų cukraus,
1 kaupiną valgomą šaukštą miltų,
1 kiaušinį.

Viską sumaišykit. Jeigu norisi, varškę su sviestu pertrinkite per sietelį arba gerai sutrinkite blenderiu.
Į kepimo indą sukrėskite pusę šokoladinės tešlos, ant jos paskleiskite varškės masę ir viską užklokit likusia tešla.

Kepkite iki 175°C karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Pyragas, kuris labiau panašus į brownie'į ar tiesiog į skanų desertą. Drėgnas, traškiu viršumi, dosniai šokoladinis ir maloniai varškinis. Ir labai labai skanus.

Tikiuosi, kita savaitė bus tvarkingesnė. Kita vertus, jeigu radau laiko ne tik pyragui iškepti, bet ir įrašui blog'e - laisvo laiko dar turiu užtektinai, chi chi.

Šilto ir jaukaus visiems savaitgalio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą