2013-03-04

Kaip aš išdrįsau iškepti bananus

Svarstau, ar ir Jums taip būna: išleidi mylimą vyrą į parduotuvę su pirkinių sąrašu, o jis grįžta ir parneša ne tik tai, kas buvo tame sąraše, bet ir krūvą papildomų dalykų, dažniausiai visokių skanumynų, aišku. Oi, tik nepagalvokit, jau aš tai tikrai tuo nesiskundžiu. Labai mėgstu išpakuoti Martyno parneštus maišus, nes ten būtinai randu ką nors džiuginančio. Tai štai vakar rytą jam grįžus viename iš didžiulių krepšių pamačiau visą kalną bananų. Kadangi šiuo metu šviežių vaisių ir daržovių valgymą riboja tokia viena įnoringa mūsų namų damutė, bananai yra vienintelis vaisius, kurį galiu drąsiai valgyti šviežią arba... arba keptą! Niekuomet nebuvau nei kepusi, nei ragavusi bananų pyrago arba bananų duonos, o štai vakar staiga užėjo toks noras, todėl nenusiraminau, kol neradau skaniausiai skambančio  ir atrodančio recepto. Vakarop šis pirmakartis  jau garavo ant mūsų stalo, o aš su nekantrumu laukiau pirmojo kąsnio. Taigi štai pristatau - bananų pyragas, kuriam turėkit:

170 gramų minkšto, kambario temperatūros sviesto,
150 gramų cukraus,
2 didelius kiaušinius,
3 didelius bananus,
230 gramų miltų,
2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių.

Sviestą gerai išsukit su cukrumi. Po vieną, viską gerai išmaišant įmuškit kiaušinius. Sutrinkit bananus ir sumaišykit juos su ankstesne mase. Galiausiai suberkit persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską dar kartą gerai sumaišykit.
Įkaitinkit orkaitę iki 170°C ir, sukrėtę tešlą į kepimo indą ar formą, kepkite maždaug apie valandą arba tol, kol pyragas gražiai paruduos, o į jį įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks sausas ir švarus.
Šis pyragas stačiai nuostabus! Netikėjau ir nesitikėjau, kad man taip patiks jo skonis. Galvojau, kad arba bananai jausis pernelyg intensyviai, arba išgaruos kepdami... Bet kur tau! Pyragas, vos ištrauktas iš orkaitės, švelniai kvepėjo bananais, o paragavus - tiesiog ištirpo burnoje... Svarstau, galbūt jis patiktų net mano mamai, kuri absoliučiai nemėgsta bananų? Yra tik vienas būdas sužinoti: iškepti dar vieną (nes, būkim atviri, stebuklas, kad pyragas išgyveno nesuvalgytas per naktį) ir pasikviesti mamą arbatos. Arba kavos. O gal net stiklinės pieno, chi chi.

P.S. žinau, jo pavadinime yra žodis "pyragas", bet jis kuo puikiausiai tiktų tiesiog pusryčiams arba vakarienei, tik būkit atsargūs - nuo jo - ypač dar karšto - labai labai sunku atsitraukti... Man pavyko tik todėl, kad turiu geležinę valią, o ne dėl to, kad norėjau nufotografuoti jį natūralioj saulės šviesoj kitos dienos rytą. Visai ne dėl to.

Lengvo pirmadienio ir puikios prasidėjusios savaitės!
Nepamirškit - priešaky ilgas Nepriklausomybės atkūrimo savaitgalis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą