2013-03-08

Ir vėl keksiukai, kurių negana

Pasikalbėkim apie keksiukus apskritai. Tai kepinys, kuris tiesiog negali nepavykti. Ir net jeigu jų išvaizda Jus nuviltų, skonis - praktiškai niekada. Man keksiukai ypač patinka dėl to, kad tai toks, kaip čia pasakius, porcijinis maistas. Tai, kad juos kaskart galima kepti vis kitokiuose popierėliuose arba išvis be jų, tai, kad galima juos puošti kaip tik širdis geidžia arba valgyti tiesiog plikus, tai, kad jie tokie asmeniški: paimi į rankas, apžiūri iš visų pusių ir pagalvoji: "tu toks nuostabus ir skirtas būtent MAN - niam!". Be viso to, keksiukus galima skanauti ne tik kaip desertą, bet ir kaip pusryčius ar pavakarius (čia, be abejo, kalbu apie mus, nuodėminguosius). Esu išbandžiusi daugybę keksiukų receptų ir jau turiu savo favoritus - patikrintus ir įvertintus. Šie - nors bandyti vos vieną kartą - pasiteisino su kaupu! Taigi, ponios ir ponai, pristatau: jų skanumybės - Varškės Keksiukai su Konservuotais Persikais,
kuriems sukurpti Jums prireiks:

250 gramų varškės,
3 kiaušinių,
150 gramų cukraus,
50 gramų lydyto sviesto,
200 gramų miltų,
pusantro arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
keleto konservuotų persikų puselių.

Varškę (originalus receptas rekomendavo naudoti ricotta varškę, tačiau aš naudojau paprastą - pavyko puikiai) pertrinkit per sietelį arba sutrinkite blenderiu. Įmušame kiaušinius, suberti cukrų ir viską gerai išmaišome. Supilame lydytą sveistą ir dar kartą išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijoję suberiame į varškės masę. Persikų puseles supjaustome riekelėmis.Į keksiukų kepimo formą sudedame popierines formeles (jeigu jų nenaudojate, nepamirškit patepti skardos sviestu ar aliejumi), į jas dedame po keletą šaukštų tešlos, nuo formelės viršaus palikdami maždaug 1 centimetrą. Į tešlą panardiname po keletą skiltelių persikų. Keksiukus kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 30 minučių.

Paragavę nenusigąskit - keksiukai bus savotiškai purūs, bet tuo pat metu ir sunkūs bei gerokai varškiniai. Dėl savo tešlos sudėties jie bus linkę kietėti, todėl jeigu Jums pavyks jų nesuvalgyti vos iškepus, kitą ar dar kitą dieną atgaivinkite juos minutei įmetę mikrobangų krosnelėn - bus tiesiog kaip nauji!

Savaitgalis ilgas - raskit laiko pasmaližiauti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą