2014-04-14

Pavasariškas pyragas su citrinų ir grietinės kremu

Pastaruoju metu citrinos mane tiesiog persekioja... Vos pamatau ką nors su jomis, iškart užsimanau gaminti. Tai va su šiuo citrinų pyragu taip pat: užmačiau Pinterest'e ir viskas, negalėjau nurimti. Vakar vakare ilgai negalvodama ėmiau ir sumeistravau labai paprastą ir ganėtinai greitą pyragą, kuris išėjo tiesiog... fantastiškas! Atitinka visus mano kriterijus: mažai pyrago, daaaug kremo ir nuostabus saldžiarūgštiškumas. Man iš skanaus deserto daugiau nieko ir nereikia. Tiesa, net Martynui labai patiko, o tai nutinka tikrai ne kiekvieną kartą.

Labai rekomenduoju išbandyti. Be to, labai gali būti, kad visko, ko reikia šiam pyragui tiesiog dabar rasite savo namuose, todėl atidėlioti tikrai nevalia!












Reikės:

Jūsų mėgiamos trapios tešlos (aš naudojausi šiuo receptu)*.

Kremui:

200 gramų cukraus,
4 valgomų šaukštų kukurūzų krakmolo,
245 mililitrų pieno,
2 citrinų sulčių,
1 citrinos žievelės, smulkiai tarkuotos,
3 lengvai išplaktų kiaušinio trynių,
70 gramų šalto sviesto,
240 gramų grietinės.

* Viską dariau taip pat, kaip parašyta recepte, tik keičiau kepimo laiką: monetomis prispaustą  tešlą kepiau 15 minučių, paskui, nuėmusi svorį - dar 20 minučių, kol pradėjo gražiai ruduoti.

Gaminame kremą.

Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą, išmaišykit. Pradėkite kaitinti puodą ant vidutinės ugnies ir pamažu supilkit pieną bei citrinos sultis. Vis pamaišydami virkite, kol masė pradės tirštėti ir ims burbuliuoti. Pavirkit dar 2 minutes ir nukelkit puodą nuo ugnies.

Į dubenėlį su lengvai išplaktais kiaušinio tryniais įdėkite keletą šaukštų ką tik išvirtos masės ir gerai išmaišykit. Gautą mišinį pilkit atgal į puodą, o patį puodą statykit atgal ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami šluotele kaitinkit, kol masė ir vėl pradės burbuliuoti.

Nukelkit puodą nuo ugnies, maišydami po gabalėlį sudėkit šaltą sviestą ir tarkuotą citrinos žievelę.

Gautą masę palikit atvėsti kambario temperatūroje maždaug 45 minutėms.

Į atvėsusį kremą sukrėskit grietinę. Maišykit, kol kremas taps visiškai vientisas.

Į iš anksto iškeptą pyrago pagrindą sukraukit citrinų ir grietinės kremą. Pyragą statykit į šaldytuvą bent trims valandoms (arba nakčiai).

Puoškite citrinų griežinėliais, pjaukit ir ragaukit. Labai gaivus, turtingo skonio ir, kažkodėl, labai pavasariškas pyragas.

Saulėtos ir darbingos savaitės visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą