2014-04-27

Žemės riešutų sviesto sausainiai aka Peanut Butter Cookies

Šis įrašas bus trumpas ir aiškus. Ir skanus. Visiems žemės riešutų skonio mėgėjams.
Maždaug 30 normalaus dydžio sausainių reikės:

260 gramų žemės riešutų sviesto (rinkitės tokį, kuriame yra bent 90% žemės riešutų),
200 gramų cukraus (galima dėti ir mažiau, jeigu nemėgstat itin saldžiai),
1 didelio kiaušinio,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus (šiaip dažniausiai jo neberiu, bet šįkart jis tikrai tiko).

Žemės riešutų sviestą išsukit su cukrumi, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Įmuškit kiaušinį ir plakit mikseriu, kol ims formuotis stambūs trupiniai.

Mažu šaukšteliu semkit gautos tešlos ir sukdami tarp delnų formuokit nedidelio graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Juos dėkit ne pernelyg arti vienas kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Imkit šakutę ir ja iš lėto spauskit kiekvieną rutuliuką, kol jis taps plokščias. Tuomet pasukit šakutės ašmenis statmenai ką tik įspaustoms linijoms ir dar kartą švelniai paspauskit. Sausainio paviršiuje turit matyti groteles

Sausainius kepkit 180°C karštumo orkaitėje apie 10 minučių. Išėmę iš orkaitės, sausainius palikite visiškai atvėsti ir tik tuomet nuimkit nuo kepimo popieriaus. Tik iškepę jie bus itin trapūs, todėl net menkiausias prisilietimas gali juos paversti trupiniais. Atvėsę sausainiai sutvirtės ir bus lengvai transportuojami, jeigu to reikės.

Trapūs, saldūs, intensyvaus skonio tradiciniai žemės riešutų sviesto sausainiai, kuriuos išsikepti yra labai lengva, o paragauti - tiesiog būtina! Sakyčiau, net ir padovanoti tokių nė kiek negėda. Tą aš ir padariau, tiesą sakant.

Šilto sekmadienio vakaro Jums!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą