2014-04-18

Sukam lizdus ir lekiam švęsti!

Jeigu dar nesugalvojot ir nepagaminot jokio velykinio saldumyno, noriu Jums pasiūlyti super paprastą, greitai paruošiamą ir skanų receptą.

Tokie velykiniai lizdeliai labai populiarūs pasaulyje, bet retai matomi Lietuvoje. Naudojau kukurūzų dribsnius, kurie gal ir primityvoki, bet, pagalvojau, pirmam kartui tiks. Daug ilgiau laužiau galvą, iš kur gauti ko nors panašaus į mažus kiaušinukus. Labai norėjosi tikroviško vaizdo, todėl iškart nusprendžiau nenaudoti tų, spalvoton folijon įvyniotų. 

Ir kai jau buvau benuleidžianti rankas, į pagalbą man atskubėjo nuostabieji "Saldūs majai" ir jų siūlomi Vienos migdolai. Tai migdolo riešutai juodajame šokolade, padengti kieta švelnių spalvų glazūra. Mano akimis, jie savo forma ir išvaizda labiausiai priminė mažus kiaušinius. (Jeigu esate matę pirkti ką nors dar panašesnio, labai laukiu Jūsų komentaruose!).
12 lizdelių turėkit:

100 gramų šokolado (maišiau juodą su pienišku),
50 gramų sviesto,
2-3 valgomų šaukštų auksaspalvio sirupo (naudojau skystą medų),
100 gramų kukurūzų dribsnių,
mažų kiaušinukų puošimui.

Šokoladą, sviestą ir sirupą (arba medų) ištirpinkite garų vonelėje nuolat maišydami, kad masė taptų vientisa. Gautu mišiniu užpilkite kukurūzų dribsnius ir kuopščiai išmaišykit, kad net smulkiausios dalelės pasidengtų šokolado mase.

Į keksiukų kepimo formą* dėkite popierines formeles, į jas šaukštu išdalinkit paruoštą lizdelių masę, viduryje padarydami nors mažytį įdubimą.

Formą dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad lizdeliai  sutvirtėtų. 

Prieš patiekdami ar dovanodami, į kiekvieną lizdelį dėkite po 3 kiaušinukus. Jeigu norite, galite patiekti popierinėje keksiuko formelėje, bet tai nebūtina, nes sustingę lizdeliai kuo puikiausiai laikosi.

* Jeigu jos neturite, formuokite lizdelius tiesiog kepimo popieriumi išsklotoje skardoje ar lėkštėje.

Mes esame suplanavę nemažai veiklos Velykoms, kad tai nebūtų vien tik pavalgiau, išgėriau, pavalgiau, prisnūdau šventė, todėl lėksim į Aukštuojus, kur nėra nei telefono, nei interneto ryšio. Mėgausimės gamta, geru (!) oru, skaniu maistu, žaidimais ir vieni kitais.

Linkiu Jums smagių švenčių ir tikro pavasariško atsipalaidavimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą