2014-01-09

Nepasiduokime pilkumui arba Bulvės kitaip

Šiomis dienomis, kai beveik visi mes esam apsnūdę, neturim jėgų ir vis dažniau suabejojam "čia ruduo užsitęsė ar tiesiog pavasaris labai ankstyvas?", reikia kažko tokio, kas padėtų akimirksniu atsimerkti.

Tai štai. 

Būna tokių patiekalų, kurių neragavęs gali sau ramiausiai gyventi metų metus. Bet jeigu jau paragauji - viskas, nebegali pamiršti. Tokios man yra šios citrininės bulvės su česnaku ir čiobreliais. Apie jas Jums trumpai ir papasakosiu.
Turėkit:
600 gramų bulvių,
1 citriną,
porą skiltelių česnako,
beveik pilną arbatinį šaukštelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbatinį šaukštelį džiovintų čiobrelių,
4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.

Bulves nuskuskite (jeigu naudosite šviežias ir mėgstat - luobelę palikit) ir supjaustykit skiltelėmis. Citriną supjaustykit į 4-8 dalis, išspauskit ir ant bulvių supilkite sultis, o citrinos gabalėlius padėkite šalia - jos keps kartu. 

Pabarstykit druska, pipirais ir džiovintu čiobreliu. Pašlakstykit alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišykit.

Kepkit 220°C temperatūros orkaitėje kol bulvės iškeps ir skaniai apskrus.

Šiaip jau bulvės man - buvę nebuvę su visom savo variacijom (cepelinais, kugeliais, blynais ir taip toliau). Neprisimenu, kad kada gyvenime būčiau pagalvojus: "kaip norėčiau ko nors bulvinio...". Skanu, bet visiškai nebūtina. Tačiau štai šis receptas leido pajusti, kad bulvės gali būti ir labai netikėto skonio. Jos tikrai neįprastai rūgščios, todėl tiks kaip priedas šalia ko nors švelnaus - žuvies arba troškintų/garuose virtų daržovių.

Norėčiau perspėti, kad skonis kai kam gali pasirodyti pernelyg egzotiškas. Štai, pavyzdžiui, Martynui šios bulvės visiškai nepatiko: nei rūgštelė, nei čiobreliai... Iki šiol raukosi prisiminęs. Kartais nebesuprantu: čia jis toks super išrankus gurmanas ar aš tiesiog persistengiu?

Man pačiai viskas šiame patiekale tobula. Česnakas, citrina, čiobreliai - tai, ką labai mėgstu. Bulvės čia gi tik dėl masės, chi chi.

Kepkit, ragaukit, vertinkit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą