2013-10-30

NE bulvių traškučiams! (saldžiai marinuotos alyvuogės)

Marinuotos alyvuogės yra mano meilė... Visada skanios, visada viliojančios ir tarsi sukurtos užkandžiams: Jūs tik pažiūrėkit, net pačios didžiausios alyvuogės yra kaip tik kąsnio dydžio!

Tiesa, truputį gėda: skelbiuosi alyvuogių mylėtoja, o dar tiek nedaug jų rūšių esu paragavusi... Ką gi, dar vienas darbelis į planų ir svajonių sąrašą, chi chi.

Neseniai lankantis vienoj tokioj gražioj ir prabangioj vietoj, užsisakėm marinuotų alyvuogių. Tikras šokas ištiko jau po pirmojo kąsnio: saldu! Kas čia do nesąmonė, pagalvojau. Bet, žinot, viena alyvuogė vijo kitą ir staiga aplankė nušvitimas: šis skonis nuostabus!

Kartu su brangia drauge Vitalija skanaudamos bandėm nuspręsti, kame gi jos marinuotos ir sutarėm, kad balzamiko acte. Tik man rodės, kad ir meduje, Vitalija gi laikėsi nuomonės, kad cukruje. 

Aišku, nekantravau atkurti šį receptą namuose ir, man regis, pavyko visai taikliai. Todėl siūlau ir Jums.
Turėkit:

1 indelį žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1 indelį juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 valgomuosius šaukštus balzamiko acto,
8 -10 valgomųjų šaukštų medaus.

Išimkite alyvuoges iš skysčio, kuriame jos mirksta ir sudėkite į sandariai užsidarantį indą. Verdančio vandens vonelėje ištirpinkit medų ir sumaišykit jį su balzamiko actu, kol gausit visiškai vientisą masę. Medaus dėjau 10 šaukštų, bet Jums siūlau tirpinti medų po truputį ir, maišant su actu nuolat ragauti, kol gausit Jums malonų ir priimtiną saldumą.

Dar šiltą marinatą pilkite ant alyvuogių ir uždengę gerai papurtykit indą, kad neliktų nepaliestų alyvuogių. Dėkite indą į šaldytuvą keletui valandų, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Rezultatas tikrai saldus, bet, mano galva, maloniai derantis. Tiesą sakant, ir vynas čia buvo beveik nereikalingas...

Drąsos ragaujant dar neragautų dalykų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą