2013-10-08

NE bulvių traškučiams! (rudeniški vynuogių rutuliukai)

Yra tokių užkandžių, kuriems pagaminti prireikia išties nemažai laiko. Ir kantrybės. Tiesa, jų paruošimas antrą kartą trunka gerokai trumpiau, nes gamintojas jau turi patirties. Bent aš taip tikiuosi.

Kai praėjusį penktadienį pradėjau ritinti šiuos gražuolius, kažkodėl nusprendžiau viską daryti rankomis ir vietoj to, kad visą kalną (taip tuo metu atrodė) pistacijų per keletą sekundžių susmulkinčiau buitiniais prietaisais, pjausčiau ir trupinau jas peiliu kokę valandą... Žodžiu, pati prisidariau sau darbo, tai pati ir kalta!

Kaip bebūtų, kaip juos begamintumėt - rankomis ar ne - rezultatas laukia išties nepaprastas.  Skonis puikus, bet vaizdas... Tikras rudens smaragdas!











Būriui svečių pavaišinti turėkit:

didelę kekę stambių raudonų vynuogių,
stiklinę išlukštentų pistacijų,
125 gramų kreminio sūrelio,
125 gramų pelėsinio sūrio.

Pistacijas susmulkinkit į trupinius (ne į miltus!). Sūrelį sumaišykit su pelėsiniu sūriu iki vientisos masės.

Nuplautas ir gerai nusausintas vynuoges aptepkit sūreliu. Atrodys, kad tai - misija neįmanoma, bet iš tiesų čia viskas paprasta. Imkit vynuogę, šakute ar šaukšteliu užtepkit sūrių mišinio ir, pasidėję tarp delnų parutuliokit kol sūriai padengs visą vynuogės paviršių (patikėkit, prireiks vos kelių sekundžių). Gautą kamuoliuką apvoliokite pistacijų trupiniuose. 

Viskas! Belieka šiuos kaštonus palikti šaldytuve porai valandų, o tuomet nešti į stalą ir klausytis visokių "Ech!", "Och!", "kaip įdėjai čia tą vynuogę?!". Visi šie aikčiojimai ir nuostaba - neslėpsiu - beveik pagrindinė priežastis, dėl kurios gaminu, chi chi.

Šviesių rudeniškų dienų Jums!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą