2012-10-29

Pirmadienio septynetas

1. Na, ir kaip Jums tas pirmasis ir po jo sekęs antrasis šių metų sniegas? Mane tai tiesiog pakerėjo ir užbūrė - matyt, buvau pasiilgusi šito grožio. Žinoma, šiek tiek keista, kai iš po balto patalo kyšo žali žali kuokšteliai, o medžiai - oranžiniai, bet tokie su baltu... Visgi nuotaika dėl to sniego išties kalėdiška ir pakili. O kaip Jums?
2. Tęsiant šventinę temą, turiu prisipažinti, kad šiemet, nors labai planavom kaip nors smagiai atšvęsti visai ne mūsišką progą - visų šventųjų arba Halloween'o naktį, to padaryti nepavyks. Tačiau Jūs dar spėtumėt ir kostiumą kokį išties baisų susimeistrauti, ir draugus susikviesti, ir moliūgą žibintui išsiskaptuoti. Todėl, jeigu nesat nusistatę prieš tuos jankių išmislus, drąsiai planuokit baisiausią metų naktį ir kaip reikiant pasilinksminkit!
3. Ši savaitė nusimato trumpa, bet labai darbinga. Trečiadienį po darbų skubėsim į Smilgius. Esam tiesiog beprotiškai visų pasiilgę! Be to, laukia jau tradiciniais tampantys chrizantemų mafijos reikalai - aaa, greičiau tas trečiadienio vakaras ateitų!
4. Kaip gi be recepto? Niekaip. Šįkart siūlau išbandyti labai paprastas salotas su lašiša. Nenoriu girtis, bet visi ragavę (o aš tarp jų) lieka bais patenkinti ir be didelių raginimų sutinka pakartoti. Salotos puikiausiai tiks pietums, vakarienei ar net svečiui pavaišinti.
Dviejų žmonių pasiskanavimui imam:
porą didelių saujų rukolos salotų (lietuviškai vadinamų gražgarstėmis),
du agurkus,
vieną didelį pomidorą,
apie 200-300 g lašišos (gali būti prabangioji filė, o gali - ir paprasčiausios rūkytos lašišos nugarėlės),
saujelę saulėgrąžų,
vieną didelę arba dvi mažas skilteles česnako,
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių arba obuolių acto,
porą arbatinių šaukštelių medaus,
druskos.

Padažui gerai išmaišome medų, aliejų ir citrinos sultis arba obuolių actą, įberiame šiek tiek druskos, sudedame smulkiai pjaustytą česnaką. Jeigu mėgstate ir turite, galite padažą pagardinti šviežiais arba džiovintais krapais ar kitais mėgiamais prieskoniais. Paliekame padažą ramybėje, tegul skanėja.
Nuplauname daržoves. Gražgarstes išdėliojame lėkštėse. Ant jų dedame kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytus agurkus, pomidorą ir lašišą. Sausoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas, kol ims labai skaniai kvepėti ir gražiai paruduos. Dar karštas beriame ant jau paruoštų salotų. Viską dosniai palaistome saldžiarūgščiu padažu ir, nieko nelaukdami, ragaujam. Lažinuosi, kad pirštelius apsilaižysit!
5. Naujausias mūsų pamėgtas serialas "Go On". Su šauniuoju Matthew Perry, kažkada vaidinusiu "Drauguose". Siužetas neįprastas, jumoras subtilus, bet ir gerokai jaudinančių scenų netrūksta. Ko gero, patiks ne visiems ir ne iš karto, bet pažiūrėti tikrai verta.
6. Šįvakar su Martynu planuojam eiti į filmą. Žiūrėsim "Taken" antrąją dalį. Kaip žinia, antrosios filmų dalys dažnai būna gerokai nuviliančios, bet mes visai to nebijom ir einam tiesiog pasigėrėti puikia savo mėgiamo aktoriaus Liam'o Neeson'o vaidyba. Mėgstu tokius pirmadienio vakarus...
7. Jau pats metas pradėti galvoti ne tik apie kalėdines dovanas, bet ir apie Advento kalendorių. Šiemet savąjį kurpsiu mylimam broliui Vytui. Jau turiu šiokią tokią idėją, bet šįkart pabūsiu prietaringa ir nieko apie ją nepasakosiu, kol nepavyks įgyvendinti. Todėl lapkričio mėnesį laukit patarimų, nuotraukų ir įspūdžių.

Jaukios ir trumpos Jums savaitės, brangieji!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą