2012-03-01

Apie išgyventi padedančius dalykus

Nepasakysiu nieko naujo ar tokio, ko Jūs dar nežinojot. PAVASARIS! Taip taip, būtinai atsiras burbančių, kad "koks čia pavasaris, dar gi sniego pilna", bet visi, kiek dažniau būnantys lauke man pritars: paukščiai čiulba neužsičiaupdami, sniegas, nors ir iš lėto - visgi tirpsta, vis dažniau pasirodo saulė ir sausi šaligatvių ploteliai, atsiranda nenumaldomas noras kažką veikti, ko nors imtis ir svajoti, svajoti, svajoti!
Pasidalinsiu dalykais, kurie man padeda išgyventi, mano galva, keisčiausią ir ilgiausią metų mėnesį:
  • sportas. Apie kroso bėgiojimą jau esu ne kartą rašiusi (laukiam laukiam, kol dar truputį sumažės sniego!). Bet kadangi šis užsiėmimas ne visiems patinka (deja!) ar yra lengvai prieinamas (nors, manau, reikia tik noro), rekomenduoju vos trupinėlį Jūsų laiko užimsiančią mankštą - 5 Tibeto (-iečių) pratimus. Štai lietuviškas, o štai - angliškas video, kuo puikiausiai iliustruojantys ir paaiškinantys kas ir kaip. Išmėginkit - pažadu, iškart pajusit energijos antplūdį.
  • naujos idėjos ir sumanymai. Žinau žinau, kartais trūksta jėgų net iššliaužti iš lovos, ką jau kalbėti apie įkvėpimą nuveikti ką nors daugiau, negu verčia aplinkybės ar įsipareigojimai. Ir vis dėlto. Yra būdų kūrybiškumui skatinti. Tiesą sakant, cieli 29 net. Spaudžiam čia.
  • botai. Tai turbūt dėkingiausia paskutinių metų mada - kai net labai suaugę žmonės nesigėdija išeiti į gatvę avėdami guminiais gražuoliais. Su jais nešlapia, neslidu ir šiaip žaisminga. Juk dar visai neseniai gražiais botais galėjo džiaugtis tik maži vaikai, nes suaugusiems reikėjo tenkintis sodo reikmenų parduotuvėse įsigytais tamsiai žalios spalvos ilgaauliais.
  • grožis. Šįkart turiu galvoje naują, bet daug žadantį (patikėkit, žinau, ką sakau) Justinos blog'ą Dolce Vita.
  • pasiruošimas Velykoms. Taip, jos dar tik užšimtomilijonųmetų, bet niekas netrukdo jau dabar pradėti galvoti apie šventinį meniu, siunčiamus sveikinimus ar net mažytes dovanėles savo artimiausiems. Pažadu dalintis idėjomis.
  • skanus maistas. Jaučiu, kaip darosi silpna vien pagalvojus apie tai, kad netrukus bus galima džiaugtis visokiais šviežumynais. Ir kad pagaliau nebesinorės tik karšto ir sotaus maisto.
  • tvarkingi namai. Taip taip, tvarkytis patinka tik vienam kitam pasaulio gyventojui, tačiau gyventi tvarkinguose ir švariuose namuose - turbūt visų mūsų svajonė. Paskirkim vieną savaitgalį namų tvarkymui nuo iki po visko apdovanodami save kuo nors itin mėgiamu: gurkšniu saldžios pieniškos kavos, žurnalo skaitymu ar tiesiog pietų miegu. Esu pastebėjusi, kad susitvarkius namus, susitvarko ir visa kita. Tarsi savaime.
  • buvimas gryname ore. Ir nėra čia ką daugiau pridurti.
  • knygų skaitymas. Čia taip pat viskas pasakyta.
  • na ir žinoma, Modern Family. Tobulas serialas, kuriam visiškai nieko netrūksta. Profesionali vaidyba, charakteringi personažai, suprantami siužetai, labai juokingi juokai ir dar tas apibūdinimas... pseudodokumentika. Tobula!
  • P.S. skaičiuojantiems dienas po arba iki ko nors - nemokamas kovo mėnesio desktop'o kalendorius. (Kaip visuomet: dešinėje blog'o pusėje.)

Ką gi, šioks toks mėsenio planas papaišytas, todėl - pirmyn! Džiaugtis, grožėtis, laukti!
Greito ir šilto kovo, Jums visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą