2015-04-20

Kaip dar vienas fu fu fu tapo niam niam ir Kruvinoji Meri vakarienei

Yra tokių skonių, kurių nemėgstu nuo vaikystės: petražolės, anyžiai, salieras...

Kad ir kaip vengčiau šių produktų, retkarčiais susiklosto situacijos, kai nebėra kur trauktis ir tenka jų ragauti. Paskutinis toks atvejis buvo darbe sugalvoti eiliniai teminiai pietūs, skirti vegetariškam maistui. Mano kolegė gydytoja Gintarė, gabi ir išradinga gamintoja ir ragautoja, vaišino mus trinta sriuba, kurios pagrindinis ingredintas buvo... salierai. Sužinojusi tai pagalvojau, kad šįkart liksiu alkana, bet, tiesą sakant, praleisti vienus kitus pietus man išties nepakenktų. Ir kas antrą vakarienę. Bet ne apie mane pasikalbėti susirinkom.

Tai štai visa išbadėjusi lipu į viršų tikėdamasi tiesiog pasižiūrėti, kaip pietaus visi kiti ir staiga vidury laiptų mano nosį pasiekia nuostabus kvapas, intensyvus, bet itin viliojantis... Taip kvepėjo žadėtoji salierų ir pomidorų sriuba!

Nuo pirmo šaukšto supratau, kad ją ne tik kad įmanoma valgyti, ji išties labai skani! Ir aš būtinai ją gaminsiu. 
Nors paties saliero kvapas bei skonis man visdar nėra labai malonus, jis tampa puikus susimaišęs su pomidorais ir prieskoniais. Avinžirniai suteikia sriubai sotumo, o aštrus padažas - ugnies. Labai greita, lengva ir itin gardi sriuba, kurią išties rekomenduoju.

Čia viskas taip panašu į legendinį bloody Mary kokteilį, kad būtų keista nepasigaminti ir neparagauti. Žinot, po sunkios darbo dienos ar tiesiog savaitgalį...

2-4 žmonių pietums arba vakarienei turėkit:

2-4 saliero stiebus,
1 vidutinį arba pusę didelio svogūno,
1 mažą skardinę konservuotų pomidorų,
1 mažą skardinę avinžirnių,
100 mililitrų vandens,
2-3 valgomus šaukštus balzaminio acto,
2-3 valgomus šaukštus vorčesterio padažo,
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį,
tabasco ar kito aštraus padažo pagal skonį.

Puode, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite truputį aliejaus. Suberkite smulkintą svogūną. Palaukit, kol svogūnas pasidarys skaidrus ir suberkite smulkiai pjaustytus saliero stiebus. Keletą minučių pakepinkit. Sukrėskit konservuotus pomidorus ir avinžirnius su visomis sultimis. Įpilkit maždaug 100 mililitrų vandens. Kaitinkit, kol viskas ims kunkuliuoti. Virkit 5-7 minutes.

Nukelkit puodą nuo ugnies ir sutrinkit viską blenderiu, kol masė taps vientisa. Supilkite actą ir padažus, įberkit druskos ir šviežiai maltų pipirų. Prieskonius, actą ir padažus rekomenduoju dėti po truputį, vis maišant ir ragaujant, kol sriuba taps Jums tinkamo skonio ir aštrumo.

Patiekit su žalia saliero šakele ir skrudinta duona.
Dabar mąstau, kaip čia savo mėgiamus kokteilius pavertus vakariene...

Nenustokit ragauti, nes kartais po įprastu fu slepiasi nuostabus niaaam!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą