2015-04-02

Žaibiškas naminis majonezas per 60 sekundžių

Majonezas, nors jį ir mėgstu, yra labai retas svečias mano lėkštėje. Bet Velykoms taikau skanią ir nuodėmingą išimtį: tądien ne tik valgau majonezą, bet ir pati jį pagaminu.

Apie tai, iš ko gaminamas majonezas (ir naminis, ir pirktinis), man dar ankstyvoje vaikystėje papasakojo mama. Baisiausiai nustebau sužinojusi, kad į jo sudėtį įeina... garstyčios!

Prieš kelerius metus mano dėmesį patraukė reto paprastumo ir greitumo receptas, kurį išmėginti siūlau visiems, mėgstantiems majonezą ir ieškantiems dirbtinėmis medžiagomis nepraturtinto varianto (beje, parduotuvių lentynose galima rasti išties kokybiško majonezo).

Recepte skelbiama, kad šį majonezą pasigaminsite per 60 sekundžių ir tai yra tikra tiesa! Na, gerai, dar tiek pat užtruksit pasiruošdami ingredientus, bet tai vistiek žaibiškas rezultatas!

1 dideliam indeliui majonezo turėkit:

1 didelį šviežią kruopščiai nuplautą kiaušinį,
250 mililitrų kuo švelnesnio skonio aliejaus (NE itin tyro alyvuogių, rapsų arba saulėgrąžų),
1/6 citrinos sulčių,
1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
blenderį (trintuvą).
Pasiruoškite švarų, sandariai užsidarantį stiklainėlį, kuriame planuojate laikyti majonezą.

PASTABA: prieš supildami ingredientus įsitikinkite, kad stiklainėlio kaklelio pločio užteks pralįsti blenderiui.

Į stiklainėlį įmuškite kiaušinį, įdėkite garstyčių, supilkite citrinos sultis, suberkite druską ir pipirus ir supilkie aliejų.

Blenderiu plakite viską ne ilgiau nei 1 minutę, kol masė taps balta ir vientisa. Paragaukit, ar ko nors netrūksta.

PASTABA: iš pradžių laikykite blenderį statmenai stalui ir nejudinkite. Kai pamatysit, kad jau ima formuotis balta majonezo masė, plakite ramiai sukinėdami blenderį į šalis, tarsi maišytumėt, kad visos sudedamosios dalys tolygiai išsimaišytų. Būkite atsargūs ir neperplakit, nes majonezas gali įgauti netolygią konsistenciją. 
Viskas, Jūsų naminis rankų darbo majonezas paruoštas! Jis puikiai tiks su virtu kiaušiniu, sumuštiniams ar salotoms gardinti.
Labai skanus, švelnios tekstūros, tikras Velykų karūnos brangakmenis!

Mėginkit nedvejodami!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą