2013-06-21

Kai šaltas bent trumpam nugali karštą

Karšta...

Bet nieko tokio, nes mes turim nuostabią gelbėtoją - šaltą kavą!

Nesu kavos mėgėja, niekaip neprisijaukinu tikros juodos kavos skonio... Tiesa, neprarandu vilties. O tuo tarpu mėginu ir ragauju vis naujus ir nebandytus skonius bei derinius.

Štai Jums nuostabiai skanus ir nuostabiai paprastas šaltos kavos receptas, kurį galima drąsiai derinti prie savo skonio: stiprinti, šaldyti, saldinti...


Dviem normalaus dydžio stiklinėms bus reikalingi:

2 kupini arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos,
250 mililitrų verdančio vandens,
5 valgomi šaukštai kondensuoto pieno,
didelė sauja ledukų.

Verdančiu vandeniu užplikykit tirpią kavą, gerai išmaišykit ir palikit atvėsti. Supilkit kavą į kokteilių plaktuvą arba į paprasčiausią užsukamą stiklainėlį, įdėkite kondensuoto pieno ir gerai išplakit. Jeigu nesate itin saldžių gėrimų mėgėjai, kondensuoto pieno iš pradžių dėkit 2-3 šaukštus ir išplakę paragaukit. Taip saldinkit, kol gausit norimą rezultatą.

Į stiklines, iš kurių gersit, berkit po keletą ledukų ir viską užpilkite kavos ir kondensuoto pieno mišiniu.

Merkit šiaudelį, lengvai pamaišykit ir, susikėlę kojas bet kur, vėsinkitės.
P.S. nemaniau, kad man patiks - patiko. Nemaniau, kad taip puikiai gaivins - atgaivino. Tikrai rekomenduoju!

Gaivaus ir malonaus beprasidedančio ilgojo savaitgalio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą