2012-07-02

Pirmadienio septynetas

1. Pastebėjau, kad jeigu savaitgalį nusimato kokia kelionė, svečiai ar šiaip koks renginys, darbo savaitė bėga greičiau - matyt todėl, kad priekyje matosi labai konkretus tikslas. Tačiau kai tie įvykiai išpuola beveik kiekvieną savaitgalį (o vasarą - ypač dažnai), staiga suvokiu, kaip pasiilgau ramių ir niekur neskubinančių laisvadienių... Todėl po ganėtinai intensyvių keleto savaičių šis visiškai nesuplanuotas savaitgalis buvo be proto lauktas. Kaip gera pamiegoti (savo lovoje) beveik iki pusės devynių (taip, mūsų Bartas išties dosnus), pusryčiauti nebijant pavėluoti į autobusą, nusnausti pagulėti po pusryčių/pietų/vakarienės (arba visus tris kartus), ramiai paskaityti, pasvajoti, pagaliau susitvarkyti namus, ilgai ir iš esmės pasivaikščioti su Bartu, parašyti blog'e, filmą pažiūrėti... Savaitgalis buvo geras. Ir taškas.
2. Prisiminėm kažkada nebaigtą žiūrėti "My name is Earl". Kokia paprastai nepaprasta idėja: ištaisyti ar atlyginti už visus savo kadanors padarytus blogus darbus. Įkvepianti idėja, tiesa? Žinoma, esu tikra, kad tarp Įkvėpimo skaitytojų nėra nė vieno kad ir smulkaus niekšelio. Visgi visi esam žmonės, todėl ir piktas žvilgsnis kartais plyksteli, ir koks negražus žodis išsprūsta, ir poelgiai ne visi yra pagirtini ir pavyzdiniai. Todėl šią savaitę linkiu ištarti bent vieną nuoširdų atsiprašau, apkabinti ar pabučiuoti be jokios progos, atleisti ir pamiršti bent vieną nuosėdą.
3. Kelios paskutinės savaitės buvo išties užimtos ir darbingos, todėl buvau labai - labai! - prasta draugė ir visiškai apleidau savo mergaites. Šią savaitę ši baisi neteisybė bus ištaisyta. Pasiilgau Jūsų!
4. Žinau, kad jau esu minėjusi šį blog'ą, bet kaskart vis iš naujo susižaviu šia nuostabia šeimyna, kurios tėvus iš matymo pažįstu, nes mokėmės vienoje mokykloje, kurią aš baigiau metais vėliau, nei jie. Kas juose tokio įkvepiančio? Labai paprastas dalykas: neatsižaviu, kaip jie iš nieko nedaro problemų ir, tarsi nepastebėdami kliūčių gyvena taip, kaip jiems patinka. Na, kad ir kelionė Suomijon savu automobiliu kartu pasiimant ne tik dar nė dvejų neturintį sūnelį Džiugą, didelį (ir, spėju, aktyvų) auksaspalvį retriverį Guglą, bet ir paskutinius mėnesius mamos pilvelyje gyvenantį būsimą šeimos narį. Šaunuoliai! Neatsižaviu Jumis...
5. Jau pasirodė naujas žurnalo "Moteris" numeris. Galvojantiems, kad moteriški žurnalai - tuštybių mugė, labai rekomenduoju atsiversti liepos mėnesio leidinį. Jame net keletas įkvepiančių - ką čia įkvepiančių - pakylėjančių! - interviu su neeiliniais žmonėmis. Ir jokio pop'so. Suskaičiau beveik vienu prigulimu prisėdimu.
6. Du paprasti patarimai svajojantiems apie sveikus ir ilgus nagus:
  • pradžiuginkit savo nagus citrinomis. Atsipjovę kiek storesnį griežinėlį citrinos, susmeikite į jį nagus ir palaikykite bent minutę.
  • pašildykit nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ir juo įtrinkit nagus bei aplink esančias odeles.
Priemonės - randamos visuose namuose. Būdai - nereikalaujantys ypatingų žinių ar laiko.
7. Gerai trumpos darbo savaitės pradžiai prie puodelio kavos ar arbatos - naujas "Lamų slėnis". Vartykit, grožėkitės, semkitės idėjų ir įkvėpimo gyventi gražiau.

Lengvos ir trumpos savaitės, mielieji!

1 komentaras:

  1. Ačiū už pagyras! ;) Aš tavo mintimis irgi labai žaviuosi ir itin "skaniai" perskaitau!

    AtsakytiPanaikinti