2014-12-29

Idėjos Kalėdoms VII

Po laaaabai ilgos pertraukos dalinuosi idėjomis Kalėdoms. Taip, žinau, kad šios Kalėdos jau praeity, bet prieš jas nesinorėjo viešai išduoti, kokias dovanėles ruošiam artimiesiems, kurie, žinau, skaito mano blogą. Bet labai tikiuosi, kad pasinaudosit mano mintimis ruošdamiesi kitoms Kalėdoms ar bet kuriai kitai metų šventei.

Pradėsiu nuo sumanymo, ką padovanoti savo brangiems draugams Vitalijai ir Sigitui. Sugalvojau, kad naujai šeimai reikia kažko tokio, kas tarnautų beveik amžinai ir būtų ne tik puošmena, bet ir praktiškas bei naudingas kasdienybėje daiktas. Todėl išrinkom jiems gražų, patvarų ir beveik neatkeliamą ketaus (špižinį) puodą, skirtą... beveik viskam. Tokius turėjo mūsų mamos ir močiutės, būtent tokie grįžo į madą dabar - argi ne puiku?! O kad dovana nepasirodytų nuobodi ar pernelyg praktiška, į puodo vidų paguldėm gražią pliušinę žąsį, jau pasiruošusią troškintis. Žodžiu, dovana gavosi smagi ir, tikiuosi, bus naudinga mūsų brangiesiems.

Kasmet vis galvoju, kuo nustebinti savo senelius. Mane turbūt supras visi, kurie vadina save anūkais. Seneliai dažniausiai yra tokie žmonės, kurių paklausus apie jų norus, išgirsi panašų atsakymą: "kad man jau nieko nereikia...". Ir žinot, tai nėra pesimizmas ar nusivylimas. Net gyvenimo nuovargiu to nepavadinčiau. Gal tiesiog žmonėms iš tiesų jau nebereikia nieko materialaus? Gal laimei užtenka tiesiog bučinio į skruostą, apkabinimo susitikus, skambučio su kvietimu? Atvirai pasakius, man dar tik trisdešimt, o vis dažniau pagaunu save susimąstant, kad ir mano daiktiški norai baigia išsekti. Norisi didelių, nepaprastų, neapčiuopiamų dalykų, kurių, deja, nei per išpardavimą, nei internetu nenusipirksi. Bet visuomet gali pats juos sau pasidovanoti, neišleisdamas - dėmesio! - nei vieno euro cento, chi chi

Todėl seneliams supakavau imbierinių sausainių ir arbatos - šiltas, kvepiantis, žiemiškas dėmesio parodymas, mano galva. 

Apie tai, kaip paprastą, pirktinę arbatą paversti labiau asmeniška, kažkada rašiau štai čia. Šiemet sužinojau dar vieną paprastą būdą, todėl gaminau arbatą pakeliuose. Nuveikti yra ką, bet darbas tikrai vertas keleto Jūsų vakarų.

Jums reikės:

baltų popierinių kavos filtrų, skirtų kavos aparatams*
pieštuko,
žirklių,
adatos,
balto medvilninio siūlo,
mėgstamų arbatžolių,
susegėjo.

Ant kavos filtro nusipieškite apskritimą ar bet kokią kitą norimą formą. Kadangi kavos filtras yra dvigubas, kirpdami iškart iškirpsit 2 popieriaus lapelius.










Du iškirptus lapelius suglauskit ir susiūkit daugiau nei pusę viso perimetro. Pirštais praplėskit siuvinį, kad gautumėt tokią lyg ir kišenėlę. Į ją šaukšteliu įberkit norimų arbatžolių.



















Užsiūkit likusį plyšį. Prie likusio siūlo galo susegėju prisekit storesnio popieriaus gabalėlį, ant kurio nupieškit ar užrašykit ką nors, kas pradžiugintų Jus ar žmogų, kuriam dovanosit arbatą.  























Viskas. Belieka pridėti sausainių ar kokį mielą raštelį ir supakuoti. Puikiausia dovanėlė visiems, kam norit padovanoti širdies ir šilumos.

Tikiuosi, kad Jūsų Kalėdos buvo perpildytos ne maistu, o gerais įspūdžiais ir šventine nuotaika.

Smagios likusios darbo savaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą