2014-02-18

Velniška geometrija

Šiandien Ugnei suėjo trylika mėnesių, todėl užsimaniau iškepti ką nors tokio velniško... Nieko geriau už varškės ragelius su vyšnių džemu negalėjau sugalvoti, chi chi. Pamišus aš, žinau, galit nesakyt...
Pilnai skardai ragelių reikės:
90 gramų kambario temperatūros sviesto,
90 gramų cukraus,
90 gramų ne itin riebios varškės,
1 stiklinės miltų (ir dar šiek tiek stalo pabarstymui kočiojant),
kelių šaukštų vyšnių (ar kokio kito) džemo.

Mikseriu išplakit sviestą su cukrumi iki purumo. Sudėkite varškę ir vėl išplakite. Suberkite persijotus miltus ir rankomis užminkykite kočiojimui tinkamą tešlą.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Supjaustykite ją norimo dydžio kvardatais, šiuos įstrižai pjaukite pusiau (turėsit progą ir Pitagoro teoremą, ir kitą populiariąją geometriją pasikartot - aut. past.). Gautus tešlos trikampius patepkite trupučiu džemo (siūlau naudoti rūgštesnį, nes sausainių tešla yra ganėtinai saldi, aš turimas vyšnias šiek tiek parūgštinau žaliosios citrinos sultimis) ir sukite siaurėjančion pusėn. Galiukus galit šiek tiek užlenkti vidinėn pusėn, tuomet sausainiai taps tikrai panašūs į ragelius.

Susuktus ragelius kepkite 180°C karštumo orkaitėje 12-15 minučių arba kol jie ims šiek tiek ruduoti.

Minkštučiai, pilni skonio... Patiks visiems varškės mėgėjams ir ne tik.

Nejaugi jau pavasaris čia pat?
Tikiuosi ir Jums linkiu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą