2014-02-08

Receptas nedžiugumui gydyti

Pasauly egzistuoja toks pasakymas "comfort food". Visaip svarsčiau, kaip tinkamiausiai jį išvertus ir "paguodžiantis maistas" pasirodė tinkamiausias žodžių derinys.

Taigi tas paguodžiantis maistas - dažniausiai ne itin sveikas, bet retkarčiais žmogui baisiai reikalingas. Ir Jums turbūt yra buvę dienų, kai liūdna, sunku ar nekažką... Kaip tam anekdote.

"Knysliukas nuo Mikės Pūkuotuko gavo dovanų balionėlį. Kitą dieną Knysliukas baisiausiai nusiminęs ateina į parduotuvę ir sako:
- Norėčiau grąžinti balionėlį.
- Kodėl? Spalva netinka? - klausia pardavėjas.
- Ne.
- Tai gal forma ne ta?
- Nea.
- Netinkamai pripūstas gal?
- Ne.
- ??
- Na... Suprantat... Tiesiog... Nedžiugina ir tiek. - atsakė Knysliukas."

Tai štai, kai gyvenime niekas nebedžiugina (o taip būna net ir patiems stipriausiems), reikia nueiti į virtuvę ir išsikepti šių sausainių. Šokoladinių su šokolado gabalėliais.

Pažadu Jums, kad sulig pirmuoju kąsniu gyvenimas vėl taps šviesus ir įmanomas.
Pilnai skardai arba 15 didelių sausainių turėkit:

115 gramų šokolado (maišiau pienišką ir juodąjį per pusę),
2 valgomus šaukštus sviesto,
50 gramų miltų,
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
1/4 arbatinio šaukštelio smulkios druskos,
1 didelį kiaušinį,
75 gramus rudojo cukraus,
85 gramus smulkinto šokolado (taip pat maišiau pienišką ir juodąjį).

Garų vonelėje ištirpdykit šokoladą ir sviestą. Išmaišykit, kol masė taps vientisa.

Į atskirą indą persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską.

Dar viename atskirame inde išplakite kiaušinį ir rudąjį cukrų.

Į kiaušinio ir cukraus plakinį sudėkite šokolado ir sviesto masę ir švelniai išmaišykit (plakti nereikia). Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Viską išmaišykite iki visiško vientisumo. Suberkite smulkintą šokoladą ir vėl išmaišykit.

Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite tešlą (vienam sausainiui - maždaug pusė valgomo šaukšto tešlos). Tarp sausainių būtinai palikite tarpus, nes kepdami jie pastebimai plėsis.

Kepkite 175°C karščio orkaitėje apie 12-15 minučių. 

Sako, kad šie sausainiai skaniausi dar beveik karšti, kol viduje esantys šokolado gabalėliai dar nesukietėję. Man gi jie labai skanūs ir visiškai ataušę, nes jų krašteliai sukietėja ir pasidaro traškūs, o vidus išlieka minkštas.

Puikūs sausainiai. Puikūs. Ir taškas.

Pavadinkit šiuos sausainius "namine priemone" nuo liūdesio ir vartokit atsakingai.
Prieš dozuodami ir vartodami nepamirškite pasitarti su sveiku protu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą