2014-02-03

Keptas sūrio pyragas su mėlynėmis

Norit lengvo, skanaus, greitai pagaminamo sūrio pyrago? Geresnio už šį nerasit!

Purus, saldus, kvepiantis apelsinais - toks pagerintas varškės apkepas, sakyčiau. Tiks ir prie kavos/arbatos, ir tiesiog savaitgalio pusryčiams ar vakarienei.

Kadangi jame miltų kiekis visiškai simbolinis, šį sūrio pyragą beveik galima vadinti nekaltu (žinoma, žvelgiant į cukrų reiktų užsimerkti).

Mėlynes galima keisti avietėmis, braškėmis ar vyšniomis, o apelsino žievelę - citrinos arba laimo.
Reikės:

550 gramų riebesnės varškės,
160 gramų cukraus,
3 lengvai išplaktų kiaušinių,
2 valgomų šaukštų miltų,
tarkuotos apelsino žievelės, 
200 gramų mėlynių.

Varškę (aš naudojau 350 gramų 9% riebumo varškės ir 200 gramų ricotta sūrio) sutrinkite smulkintuvu arba pertrinkite per sietelį, kol ji virs lygia kremine mase be gurvuoliukų. 

Paruoštą varškę sumaišykite su cukrumi. Į masę elektriniu mikseriu per keletą kartų įmaišykit lengvai šakute išplaktus kiaušinius.

Į varškės masę suberkite miltus ir maždaug 2 valgomą šaukštą tarkuotos apelsino žievelės. Viską gerai išplakite mikseriu.

Užsegamą (tortinę) kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Į formą sukrėskite dalį varškės masės, tada - dalį mėlynių. Procedūrą pakartokite. Ant viršaus sudėkite visą likusią varškės masę ir šaukštu arba mentele švelniai paspausdami išlyginkite pyrago paviršių.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 35-50 minučių, kol pajudinus pyrago kraštai jau bus sutvirtėję, o vidurys - šiek tiek liūlantis. (Kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos dydžio. Orgiginalus receptas siūlė kepti 23 centimetrų skersmens formoje 35 minutes. Aš gi naudojau 17 centimetrų skersmens tortinę, todėl mano pyragas buvo storesnis (aukštesnis, jeigu gražiau pasakius) ir kepė ilgiau - visas 50 minučių.

Išėmę iš orkaitės, pyragą atvėsinkit, tuomet peiliu atsargiai atskirkit jo šonus nuo kepimo formos ir, atsipjovę gabalėl... gabalą, skanaukit.


Lengvos prasidėjusios savaitės visiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą