2014-02-14

Meilė. Laimė. Saldumynai.

Nepaisant ganėtinai skeptiško praėjusių metų įrašo, turiu prisipažinti, kad mano tėvų šeimoje (įdomiai nuskambėjo...) švento Valentino dieną švęsdavom kai tik sužinojom, kad tokia egzistuoja (kas dabar prisimins, kada tai buvo). Dovanodavom vieni kitiems įvairias smulkmenas, o mama kartais net ir atvirukų pripiešdavo (sakau net, nes nuo mažens girdėdavom, kad "ko jau ko, bet piešti tai aš nemoku"). Ypač įsiminė vienas, kuriame kreidelėmis buvo nupiešta didžiulė širdis, pilna mažų širdelių, o šalia puikavosi linkėjimas "Lai plyšta iš laimės širdis!". Prisimenu, kad tąkart jis buvo labai labai į temą...

Todėl ilgai Jūsų negaišindama sakau:

Lai ir Jums plyšta iš laimės širdis! Ir lai šalia visada būna žmogus, kuriam Jūsų šypsena būtų gražiausias ir laukiamiausias dalykas ever.

Man pasisekė - šalia yra būtent toks Martynas. Labai jį myliu. Kasdien.

Mes, matyt garbingo amžiaus slegiami, šiemet nusprendėm pamiršti savo principus, susijusius su Valentynke ir romantiškai pavakarieniauti namuose. O aš pabūsiu neįprastai dosni bei atvira ir pasidalinsiu tuo, kas laukia desertui (valgomam, žinoma).
Braškių putėsiai, kuriems reikės:

pusės litro su cukrumi trintų braškių,
pusės citrinos sulčių,
2 valgomų šaukštų želatinos, 
8-10 valgomų šaukštų šalto vandens.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti maždaug pusvalandžiui. Išbrinkusią želatiną statykite į vandens vonelę ir šildykite, kol ištirps. Ištirpusią želatiną ataušinkite kambario temperatūroje.

Į braškes su cukrumi supilkite citrinos sultis ir pradėkite plakti mikseriu. Kai masė ims šiek tiek putoti ir šviesėti, plakdami pamažu supilkite želatiną.

Išplaktus putėsius supilkite į indus, kuriuose žadate patiekti arba silikonines formeles ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

Skanaukit su trupučiu šokolado padažo (šokoladas + riebi grietinėlė arba pirkto parduotuvėje) arba pabarstę šokolado drožlėmis.

P.S. šiandien Ugnė pirmą kartą sąmoningai  mane apkabino - savo mažomis rankytėmis apsivijo mano kaklą ir švelniai prisiglaudė... Kuo gi ne meilės diena, ane?  

Tikrų jausmų, karštos meilės ir ko nors saldaus Jums šiandien!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą