2013-07-21

Sausainiai kaip pats gyvenimas

Šiandien aš trumpai. 

Šokoladiniai sausainiai su žiupsneliu druskos. Tokie, kaip ir viskas gyvenime: iš esmės saldu, bet beveik visuomet - su trupučiu netikėtumo. 

Maždaug dvidešimčiai nedidelių sausainėlių turėkit:

60 gramų labai minkšto sviesto,
1 kaupino valgomo šaukšto geros tikros kakavos,
30 gramų cukraus pudros,
90 gramų persijotų miltų,
druskos (įprastos ir/arba jūros).

Sviestą, kakavą, cukraus pudrą ir nedidelį žiupsnelį paprastos druskos gerai išsukit mikseriu iki visiško vientisumo.

Per kokius du kartus įplakit persijotus miltus. Tešla turi gautis šiek tiek panaši į trupinius.

Iškrėskit ją ant švaraus paviršiaus ir rankomis suformuokit vientisą ritinį. Jį supjaustykit peiliu tarsi dešrą. 

Išdėliokit sausainius skardoje, kurioje kepsite (kepdami sausainiai nedidėja, todėl tarpai tarp jų gali būti visai maži). Kiekvieną sausainį apibarstykit jūros druska (galite naudoti ir įprastą druską, tik tuomet paieškokit stambesnių jos kristalų) - užteks vos keleto trupinių.

Kepkit 180°C karštumo orkaitėje maždaug 15 minučių. Prieš valgydami sausainius palikit šiek tiek atvėsti.

Labai greitas, bet nuostabus mažytis džiaugsmas lietingą sekmadienio popietę. Išbandykit!

Linkiu ramiai, bet įdomiai pabaigti savaitgalį!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą