2016-03-28

Mėnesio kokteilis: kiaušininis likeris

Jau visai besibaigiančių Velykų proga - trumputis įrašas apie šio mėnesio kokteilį. Tiesą sakant, kokteiliu - ta įprastine šio žodžio prasme - jo vadinti gal ir nereikėtų, tačiau jam pagaminti būtinas plakimas, todėl tiek to.

Šį gėrimą, tiesa, pagal truputį kitokį receptą, gamindavo mano tėtis, todėl jo skonis man tikrai pažįstamas ir net kelia šiokią tokią nostalgiją...
400 mililitrų likerio pagaminti turėkit:

3 šviežių kiaušinių trynius,
60 gramų cukraus,
250 gramų saldaus kondensuoto pieno,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
300 mililitrų degtinės.

Dubenyje elektriniu mikseriu iki baltumo išplakite šviežius kiaušinio trynius ir cukrų.

Supilkite kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų ir išmaišykite.

Supilkite degtinę ir dar kartą viską gerai išplakite.

Gautą likerį supilkite į sterilų butelį ir uždarytą palikite šaldytuve dvi dienas, kad subręsų.

Prieš ragaudami suplakite butelyje.

Patiks švelnaus ir saldaus skonio mėgėjams bei visiems tirštų likelių mėgėjams.

Tikiuosi, Jūsų Velykos buvo šviesios ir linksmos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą