2016-01-18

Mėnesio proga: Pasaulinė sniego diena ir kokosų sniegas

Šiandien minima Pasaulinė sniego diena ir, pripažinkim, yra tiesiog fantastiška patirti tokią žiemą, kokia lepina mus dabar. Šalta, balta, girgžda, žėri... Per daug nesileisdama į visokius poetiškumus noriu tik pasakyti, kad su amžiumi visi metų laikai man tapo savotiškai mėgiamiausiais, tik visada laukiu to jų grynumo: jeigu pavasaris - tai kai viskas žydi, jeigu ruduo - tai gresia apakimas nuo viso to ryškumo, o jeigu jau žiema - tai kad skruostai bent truputį nuraustų, kad ir šuniui, bėgiojančiam lauke, iš nasrų virstų garų kamuoliai ir kad norėtųsi šildomų automobilio sėdynių... 

Aš, neslėpsiu, skubu džiaugtis žiema, nes gi niekas mūsų nuostabioj šaly nežino, kada ji ims ir pasibaigs taip pat netikėtai, kaip ir prasidėjusi. Todėl kai ieškojau sausio mėnesio temos dar vienai naujai blogo rubrikai - Mėnesio proga - ir akis užkliuvo už Pasaulinės sniego dienos, labai apsidžiaugiau. Atsirado dar viena proga pabandyti kai ką naujo. Tarkim, pasigaminti sniego.
Dviems porcijoms kokosų sniego turėkit:

200 mililitrų kuo riebesnio kokosų pieno,
25 gramus cukraus,
30 mililitrų vandens,
pusę žaliosios citrinos.

Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu. Kaitinkit viską ant nedidelės ugnies, kol vanduo beveik užvirs, o cukrus maišant ištirps. 

Gautą sirupą supilkite į riebų kokosų pieną. Išmaišykit. Jeigu norisi, įlašinkite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykit ir supilkit į šaldymui tinkamą indą.

Dėkit viską į šaldiklį ir šaldykit mažiausiai dvi valandas, kas pusvalandį išimdami pamaišyti.

Sušalusią masę gramdykit didelio šaukšto galu, gamindami drožles. Jas patiekite apibarstytas tarkuota žaliosios citrinos žievele ar šokolado padažu.

Netikėtai  kremiškas, švelnaus skonio, tikrai kokosiškas desertas sniego dienai ir ne tik.

Šalto balto ir saldaus Jums!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą