2016-01-12

Šeimos paveldas: braškių putėsių tortas su grietinėlės kremu

Sugalvojau nuo šių metų Įkvėpimo bloge pradėti naują rubriką, pavadinimu "Šeimos paveldas". Joje kas mėnesį pateiksiu po vieną amžių ir burnų patikrintą receptą, kuris yra mėgstamas ir naudojamas mano šeimoje.

Pirmasis Jūsų dėmesio tikisi nuostabus mano mamos gaminamas tortas, tinkamas visiems metų laikams ir progoms, bet mūsuose gaminamas sausio 5 dieną, kai mano brolis ir mano senelis švenčia savo vardadienius - Vytautines.
Jums reikės:

Biskvitui:

3 kiaušinių,
1 siklinės cukraus,
1stiklinės miltų,
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
Pusės citrinos sulčių, vandens ir cukraus mišinio biskvitui sulaistyti.

Braškių putėsiams:

400 gramų braškių (tinka ir šaldytos),
cukraus pagal skonį,
Citrinos sulčių pagal skonį,
15 gramų želatinos,
5 valgomų šaukštų šalto vandens.

Grietinėlės kremui:

400 mililitrų 35% riebumo grietinėlės,
keleto valgomų šaukšto saldaus kondensuoto pieno,
15 gramų želatinos,
5valgomų šaukštų šalto vandens.
Biskvitui išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Gausite tirštoką tešlą. Ją sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą atsegamą tortinę formą. Kepkite 185°C karštumo orkaitėje apie pusvalandį arba kol į biskvito vidurį įkištas medinis pagaliukas jį ištraukus bus sausas. Dar šiltą biskvitą išimkite iš kepimo formos ir palikite atvėsti. 

Atvėsusį biskvitą sulaistykite citrinos sulčių, cukraus ir vandens sirupu.
Braškių putėsiams želatiną sumaišykit su šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pašildykite karšto vandens vonelėje, kol ji taps skysta ir vientisa. Palikite ją šiek tiek atvėsti.

Braškes sukrėskite į dubenį, supilkite citrinos sultis, įberkite kelis valgomus šaukštus cukraus. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Paragaukite, įdėkite dar cukraus, jeigu reikia. Plakdami braškių masę mikseriu, iš lėto pilkite želatiną. Plakite, kol masė ims standėti ir šviesėti.

Paruoštą biskvitą dėkite atgal į atsegamą tortinę formą. Ant biskvito tolygiai paskleiskite braškių putėsius, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Kremui skirtą želatiną paruoškite taip pat, kaip ir skirtą putėsiams.

Grietinėlės kremui beveik iki standumo išplakite grietinėlę. Įdėkite porą šaukštų kondensuoto pieno. Dar kartą viską išplakite ir paragaukit - jeigu trūksta saldumo - įdėkite dar kondensuoto pieno. Plakdami mikseriu iš lėto supilkite želatiną ir plakite, kol kremas ims standėti. Sukrėskite kremą ant jau sustingusio braškių putėsių sluoksnio, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą.

Pora valandų ir viskas - tortas paruoštas!

Linkiu dar trupučio šalčio ir daug daug sniego!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą