2015-03-10

Kovo reikalai

Jau tuoj įpusės mėnuo, o mano kovo mėnesio TOP 5 viešinamas tik dabar:
1. Jau rytoj - didinga ir džiaugsminga šventė - jubiliejinė kovo 11-oji! Per šiuos du su puse dešimtmečio mes tikrai labai paaugom, tapom sąmoningi ir laisvi. Gali būti, kad kasdienybėje retai tą pastebim, bet juk čia tas pats, kaip žiūrėti į veidrodį: kasdien matydamas savo atvaizdą pradedi nepastebėti pokyčių. Bet jeigu pažvelgtumėm į save kaip visuomenę, kaip valstybę iš šalies, pasikeitimai yra neginčijami: esam dideli, drąsūs ir visuomet laisvi pasirinkti, kas ir kokie norim būti. Tai tiesiog nuostabu. Nuostabu ir nepaprastai vertinga. Linkiu visiems to nepamiršti.

Beje, mūsų šeimai ši kovo 11-oji bus išskirtinė ir dėl dar vienos priežasties. Bet apie viską išsamiai - kovo buhalterijoje.

2. Prisipažįstu, pasidaviau ir aš šios knygos kerams. Dažnai vadovaujuosi nuomone, kad net ir tarp labai profesionaliai išsuktų produktų pasitaiko išties dėmesio vertų dalykų (asmeniškai man, puikus to pavyzdys yra knygos ir filmai apie Harį Poterį - popsas kartais irgi būna kokybiškas). Kokia šios knygos meninė vertė, kolkas negaliu pasakyti, bet kad joje daug naudingos ir puikiai susistemintos informacijos - aišku jau perskaičius pirmuosius jos skyrius. Be to, kai toks viršelis...

3. Pavasaris kasdien vis garsesniais ir šviesesniais žingsniais žirglioja šaligatviais ir miške užsilikusiu purvynu, todėl norisi ne tik ryškiai puoštis ir giliau kvėpuoti, bet ir kuopti namus, valyti langus ir merkti viską į vazas. Tai šį mėnesį tikiuosi ne tik pradžiuginti namus naujom spalvom, bet ir po truputį ruoštis Velykoms, nes kitą mėnesį jau bus vėlu pradėti...

4. Niekad nebuvau ir visdar nesu didelė šokoladinių saldainių mėgėja, valgau juos laaabai retai ir tik tam tikrus. Bet man visuomet rūpėjo pabandyti pačiai jų pasigaminti. Ir kadangi jau turiu tam darbui skirtas formeles, jos tiesiog gulėdamos stalčiuje šnairuoja į mane, klausdamos, kada gi bus panaudotos... Todėl kažką būtinai pradžiuginsiu rankų gamybos šokoladiniais saldainiais ir su Jumis, be abejo, įspūdžiais pasidalinsiu.

5. Tradiciškai kovo 23-čią planuoju paminėti savo vardo dieną. Kas bus? Gal tiramisu, gal koks avietinis torčiukas, kas čia gali žinot, kai net aš pati dar nežinau. Reportažas apie tai irgi būtinai pasirodys.

 Labai šviesaus ir šventiško Jums likusio mėnesio!
Laisvės kvėpuojant ir gyvenant!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą