2013-04-23

Sūrūs keksiukai gimtadieniui?!.. Taip!


Įrašas šįkart bus trumpas, bet, tikiuosi, naudingas ir skanus.


Šiandien mano mažajam broliukui Vytukui sueina dvidešimt treji, todėl visi susitinkam jo pamatyti pasveikinti, paskanauti mamos gaminto torto, gal dar kokį žaidimuką sužaist... 

Nusprendžiau ir aš kaip nors prisidėti, todėl gan ekspromtiškai sugalvojau iškepti ne saldžių, kaip įprasta, o sūrių keksiukų su svogūnais. Rezultatas - išties neprastas ir tikrai išvaizdus, o veikti beveik nėra ką!



Taigi dvylikai įprasto dydžio keksiukų Jums reikės:

2 kiaušinių,
2 puodelių miltų,
1 puodelio kefyro ar jogurto (naudojau raugintas pasukas),
pusės puodelio aliejaus,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
pusės didelio/viso mažo smulkinto ir trumpai pakepinto svogūno,
poros skiltelių česnako,
saujos smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, (nebūtina)
saujos smulkiai pjaustytos rūkytos dešrytės, (nebūtina)
krapų,
saulėje džiovintų pomidorų.*

Į suplaktus kiaušinius suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius, supilkite kefyrą/jogurtą/pasukas, aliejų, suberkite svogūną, česnaką, sūrį ir dešrą (jeigu naudosite), krapus, saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišykite. 

Tešlą išdalinkite keksiukų kepimo formoje ir kepkite 190°C karštumo orkaitėje maždaug 35 minutes arba kol keksiukai taps gražiai rusvi, o medinis pagaliukas ištrauktas liks visiškai sausas.

* Svarbu laikytis tik tešlos sudedamųjų dalių. Tai, kuo gardinsit ir įdarysit keksiukus priklauso tik nuo Jūsų. Manau, būtų skanu su mocarela, baziliku ar vytintu kumpiu.

Skanaus artėjančio savaitės vidurio!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą